UtánpótlásSport
2024. április 24.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2018-03-07 17:16

Egy ide, egy oda

Megosztozott a győzelmeken a NEKA és az ETO a leány utánpótlás kézilabda-bajnokság Nyugati csoportjának kettős rangadóján. Az ifjúságiak mérkőzését a győriek, a serdülők presztízscsatáját a balatonbogláriak nyerték.

B. V. – utanpotlassport.huSzuperrangadókat hozott az utánpótlás leány kézilabda-bajnokság újabb játéknapja. Ráadásul egymás után kettőt. A liga Nyugati csoportjának két nagyágyúja, a NEKA és a Győri ETO az ifjúsági és a serdülő korosztályban is összecsapott Balatonbogláron, a Nemzeti Kézilabda Akadémia sportcsarnokában. A fiatalabbak mérkőzésével startolt a délutáni kézilabdaprogram. Az első tíz perce kiegyenlített volt, kevés góllal. Aztán a vendég győriek nagy rohamot indítottak, s kilenc perc alatt öttel elhúztak, miközben gólt sem kaptak. A félidő végére aztán visszajött a mérkőzésbe a NEKA, s ifj. Kiss Szilárd együttese bizakodva várhatta a folytatást.

A győriek (zöldben) az ifik között megállították a balatonbogláriakat Fotó: Tompos Gábor/NEKA
A győriek (zöldben) az ifik között megállították a balatonbogláriakat Fotó: Tompos Gábor/NEKA
A második játékrészben már inkább a bogláriak akarata érvényesült, az első percek után átvették a vezetést, s nem is engedték ki a kezükből. A 40. percben már megnyugtató helyzetben voltak, hiszen öt góllal is vezettek, onnan már csak szépíteni tudott a Győr, végül 25–22-re nyert a NEKA. Ez után jött csak a „nagyok” csatája. Villámrajtot vett a hazai együttes, tíz perc után magabiztosan, 7–2-re vezetett. Ekkor talán kevesen gondolták, hogy öt perccel később egyenlítenek a győriek. De Róth Kálmán csapata nemhogy egalizált, hanem a szünetig hátralévő negyedórában előnybe is került, s 17–14-es előnyben kezdhette a szünetet. A második félidő elején ismét a Nemzeti Kézilabda Akadémia együttesének ment jobban, újra előnybe került Bohus Bea együttese, de az ETO – ahogyan az első játékrészben is – újra rákapcsolt, s végül három góllal, 32–29-re megnyerte az összecsapást. Az ifik között a Nyugati csoportban így kétpontos előnyre tettek szert a győriek a legnagyobb vetélytárssal szemben, míg a serdülők mezőnyében a NEKA elvette ellenfele veretlenségét, amely immár csak jobb gólkülönbségének köszönhetően vezet. További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.