UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2018-03-07 16:48

Elherdált helyzetek

Férfi U18-as válogatottunk a grúzokkal mérkőzött Telkiben, és bár jobban játszott, be kellett érnie a döntetlennel. A tavalyi, U17-es sikergeneráció az őszi Eb-selejtezőkre készül: a kontinensviadalon hatodik helyezett csapat magja megmaradt, de újabb játékosok bizonyíthatják rátermettségüket.

UP-info – utanpotlassport.huKi ne emlékezne a tavaly májusi U17-es Európa-bajnokságra, ahol remekelt válogatottunk: megnyerte a csoportját, és nem sok hiányzott a világbajnoki részvétel kiharcolásához sem. A 2000-es évjáratnak az idén nem rendeznek rangos tornát, ősszel azonban már az U19-es Eb-selejtezők várnak a csapatra.

A mezőnyfölény ellenére be kellett érnie a döntetlennel U18-as válogatottunknak Forrás: mlsz.hu
A mezőnyfölény ellenére be kellett érnie a döntetlennel U18-as válogatottunknak Forrás: mlsz.hu
A most még U18-as válogatott néven futó együttes a februári portugáliai vendégszereplést követően Telkiben készül, és kétszer méri össze erejét a grúzokkal. Az első mérkőzésen végig fölényben futballozott, és Gréczi Márton révén már az 5. percben veszélyeztetett. A vendégek kapusa Bokros Szilárd próbálkozása után is nagyot hárított, a 36. percben azonban góllá érett a mezőnyfölény: Gréczi készítette le a labdát Szendrei Norbertnek, aki 15 méterről, védhetetlenül lőtt a kapuba. A grúzoknak nem volt sok lehetőségük, viszont hatékonyan futballoztak: a 43. percben látványos góllal egyenlítettek, támadójuk a jobbról érkező labdát félfordulatból, kapásból bombázta a felső sarokba. A második félidőben is a magyar válogatott játszott jobban, rendre sikerült a grúzok védelme mögé kerülni a széleken, de a helyzetek kimaradtak, így be kellett érni a döntetlennel. „Az eredmény miatt csalódott vagyok, mert hiába uraltuk végig a mérkőzést, és voltak meg a helyzeteink, nem tudtuk megnyerni a találkozót. A játékosoknak meg kell tanulniuk, hogy ennyi helyzetet nem lehet büntetlenül kihagyni, jobban kell koncentrálniuk a befejezésekre. Akkor lesz igazán jó a csapatunk, ha a helyzeteket gólokra tudjuk váltani, és megnyerjük az ehhez hasonló mérkőzéseket” − mondta Németh Antal szövetségi edző a lefújás után a szövetség honlapjának. A két csapat csütörtökön 11 órától ismét megmérkőzik Telkiben. További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.