UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2018-03-07 21:35

Kezdődik a finálé

Magyar Gergely, a DVTK Akadémia junior kosárlabdázó leányainak vezetőedzője úgy látja, hogy a csapata most ért el oda, hogy versenyképes a Csatával és a Vasassal is. A puding próbáját ráadásul hazai környezetben tarthatja meg, hiszen csütörtöktől négy napon át a miskolci Generali Arénában küzd meg nyolc alakulat a bajnoki címért.

Krasznai Bence – utanpotlassport.hu Csütörtökön rajtol a leány junior kosárlabdázók országos döntője, amelyben nyolc alakulat méri össze tudását, miután az alapszakaszban és a rájátszásban nyújtott teljesítményével rászolgált a részvételre. A megméretés a miskolci Generali Arénában zajlik. A csapatok először két, négyfős csoportban mérkőznek meg. Az egyik oldalon a Csata DSE, a DVTK Akadémia, a Széchenyi KA és a Kecskeméti KC harcol a továbbjutásért, míg a másikon a Vasas Akadémia, a BEAC-Újbuda, a PEAC és a Soproni Darazsak Akadémia.

Tavaly a BEAC-Csata múlta felül a Vasas Akadémiát az országos döntő fináléjában
Tavaly a BEAC-Csata múlta felül a Vasas Akadémiát az országos döntő fináléjában
A csoportmérkőzések pénteken fejeződnek be, majd keresztjátékkal döntik el, ki, melyik pozíciókért léphet pályára a vasárnapi helyosztókon. A Tursics Krisztián által irányított Csata DSE nagy reményekkel utazik Miskolcra, hiszen listavezetőként zárta a rájátszást: „Kiválóan sikerült az elmúlt három hét felkészülési időszak, jó munkát végeztek a lányok. Emlékeim szerint nem is volt még arra példa, hogy mindenki egészséges az országos döntő idején, de szerencsére semmi problémája nincsen senkinek a csapatban. Sajnos, továbbra is centerhiánnyal küzdünk, ezt ki kell küszöbölnünk. A DVTK-val kerültünk egy csoportba, kifejezetten nehéz ellenfél, főleg hazai pályán. Azonban mi mindenképpen szeretnénk a döntőbe jutni, és aranyéremért küzdeni.Magyar Gergely, a DVTK Akadémia vezetőedzője így vélekedik a finálé előtt: „Amióta Miskolcon vagyok, az az elsődleges feladatom a lányokkal, hogy mentálisan és lelkileg is rendben legyenek az összes párharcukra. Azt gondolom, most értek el arra a szintre, hogy ezen a téren is versenyképesek a Csatával és a Vasassal is. Van ötletünk az ellenszerükre, hamarosan meglátjuk, beválik-e. Hazai pályán különösen erősek vagyunk, legrosszabb esetben is dobogóra szeretnénk állni.” Egyéb korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.