UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Asztalitenisz

2018-03-07 12:25

Remények és esélyek

Hat magyar fiatal indul Minszkben az U21-es asztalitenisz Európa-bajnokságon. A két szövetségi kapitányt, Bátorfi Zoltánt és Aranyosi Pétert kérdeztük a csütörtökön kezdődő viadalról.

Bognár Domokos ‒ utanpotlassport.hu Túlzott várakozás nélkül nélkül, de szép reményekkel indul Minszkbe, az U21-es Európa-bajnokságra az utánpótlás asztalitenisz-válogatott. A hat fős magyar gárda csütörtöktől ‒ remélhetőleg ‒ vasárnapig mérkőzhet meg Európa korosztályos legjobbjaival a fehérorosz fővárosban, a több mint háromezer néző befogadására alkalmas Falcon Clubban.

Majoros Bence érmes reményekkel utazik Minszkbe Forrás: MOATSZ
Majoros Bence érmes reményekkel utazik Minszkbe Forrás: MOATSZ
A férfiak versenyében András Csaba, Majoros Bence és Molnár István indulhat, míg a nőknél Fehér Orsolya, Harasztovich Fanni és Hartbrich Leonie képviseli a magyar színeket. Mindannyian részt vettek a hét végi felnőtt országos bajnokságon is, amelynek a férfiszámát a kiváló formában játszó Majoros Bence nyerte meg. Az elutazás előtt mindkét szövetségi kapitánynak kikértük a véleményét, Aranyosi Péter, a férfiak edzője jóval többet vár sajátjaitól, mint a nőktől Bátorfi Zoltán, ami nem meglepő, ha azt nézzük, hogy utóbbiak csapatát két 18, illetve egy 16 éves versenyző alkotja. „Nincsenek vérmes reményeink, a tisztes helytállás a fő cél. A lányok még nincsenek azon a szinten, hogy akár csak a nyolc közé várjuk őket, de nem is kell erőltetni, még bőven van idejük hozzászokni a korosztályhoz, és a nemzetközi versenyek közegéhez. Párosban Harasztovich Fanni versenyben lehet, bolgár társával tavaly ifjúsági Eb-t nyertek, így idén is esélyesként indulnak. Feszített a versenynaptár, úgyhogy nem volt sok idő pihenni az ob után, de ez nem is baj, a cél most az, hogy minél több éles meccset játsszanak a lányok, és tapasztalatot szerezzenek az idősebb nemzetközi mezőnyben” ‒ mondta Bátorfi. Aranyosi Péter főleg Majorosban bízik, de a fiataloktól is vár győzelmeket: „Majoros Bence kirobbanó formában van, meglepődnék, ha nem masírozna be legalább az elődöntőbe egyesben. A legszebb forgatókönyv szerint az egyéni mellett párosban is érmet hoz Bence, míg a fiataloktól, András Csabától és Molnár Istvántól már a nyolc közé jutás is szép eredmény lenne. Ők párosban együtt indulnak, ami csak azért lesz érdekes, mert korábban soha nem játszottak együtt. Meglátjuk, mi sül ki belőle.” A mérkőzések előtt, szerdán még van edzéslehetőség a helyszínen, csütörtök reggel pedig kezdődik a kontinensbajnokság. További korosztályos hírek ASZTALITENISZBEN a sportági aloldalunkon.