UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2018-03-08 16:32

Szünet után gólzápor

A keddi, többre hivatott döntetlent magabiztos győzelemmel feledtette U18-as labdarúgó-válogatottunk: Németh Antal együttese 4−1-re nyert a grúzok elleni, második felkészülési mérkőzésen. Az első félidőben ugyan hátrányba került a magyar csapat, de a fordulást követően kinyílt a gólcsap.

UP-infoJó játék, gyenge helyzetkihasználás − ez jellemezte az U18-as labdarúgó-válogatott keddi teljesítményét a grúzok ellen. Ugyan Szendrei góljával a magyar csapat szerzett vezetést, a vendégek gyorsan egyenlítettek, és megőrizték az 1−1-es döntetlent.

Négy gólt lőtt a második félidőben U18-as válogatottunk Forrás: mlsz.hu
Négy gólt lőtt a második félidőben U18-as válogatottunk Forrás: mlsz.hu
A második mérkőzés célja az volt, hogy a tapasztalt szintkülönbséget immár az eredmény is tükrözze. A szeles, esős időben megrendezett csütörtöki mérkőzésre kilenc helyen változott a magyar kezdőcsapat, míg a grúzok ugyanazzal a névsorral léptek pályára, mint két nappal ezelőtt. Válogatottunk ezúttal jóval visszafogottabban játszott, mint kedden, több volt a pontatlanság a pályán, és hiányzott a ritmus, a dinamizmus a játékból. A meccs így a kontrákra beálló grúz csapat elképzelései szerint alakult, és az első gólt is ők szerezték: a 21. percben jobb oldali beadásból Babanudze fejelt a hálóba (0−1). A félidő végéig nem sikerült zárkózni, ami minden bizonnyal közrejátszott abban, hogy Németh Antal szövetségi edző hármat is cserélt a szünetben. A fordulást követően sokat változott a játék, gyorsabban, agresszívebben futballozott a magyar csapat, és a 48. percben jött az egyenlítés: jobb oldali beadást követően a csereként beállt Tímári Norman lőtt a kapu bal oldalába (1−1). Hasonlóan alakult a folytatás, a 62. percben a ziccerben kilépő Winkler Andrással szemben elkövetett szabálytalanságért megítélt büntetőt Tímári váltotta gólra (2−1). A 77. percben kialakult, szöglet utáni kavarodás végén Bolla Gergő piszkálta közelről a hálóba a labdát (3−1), majd a hajrához közeledve a néhány perccel korábban becserélt Daróczi Zoltán lőtte ki a bal alsó sarkot Winkler labdájából (4−1), ezzel beállítva a végeredményt. „Az elsőben félidőben gyengén játszottunk, sokat hibáztunk, és mentalitást illetően is volt hiányérzetem. A második félidőre valamelyest feljavultunk, elsősorban a játékfelfogásban tudtunk változtatni, a cserék is jól szálltak be a mérkőzésbe, lendíteni tudtak a csapaton. Érdekes, hogy két nappal ezelőtt sokkal jobb volt a teljesítményünk, mégis most értük el a jobb eredményt. A mostani két mérkőzésen és a februári portugáliai túrán lemérhettük, hol tartanak a meghívott játékosok, a tavasz második felében az itt szerzett tapasztalatok alapján folytatjuk a felkészülést az őszi tétmérkőzésekre” − nyilatkozta az MLSZ honlapján Németh Antal szövetségi edző. További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.