UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Korcsolyasportok

2018-03-10 14:41

Cél (túl)teljesítve

Véget ért Szófiában a junior műkorcsolyázók és jégtáncosok világbajnoksága. A teljes mezőnyben négy magyar versenyzőnek drukkolhattunk, közülük a legjobb eredményt az egyedüliként kűrt futó Marton Villő, Semko Danyil jégtánckettős érte el: a duó 14. lett.

Majer Dániel – utanpotlassport.hu Szezonbeli legrangosabb megméretésükhöz érkeztek Bulgáriában a műkorcsolyázók és jégtáncosok legidősebb utánpótlás-korosztályának versenyzői, azaz a juniorok. Már a rövid programokat követően kiderült: a magyarok közül az UTE jégtáncosai teljesítenek a legjobban: egyedül a Marton Villő, Semko Danyil kettős jutott a kűrbe a világbajnokságon. Ráadásul nekik ehhez a legjobb húszban kellett végezniük, míg az „egyénizőknek” elég lett volna a 24 között zárni. A 17 éves Villő és vele egykorú partnere a teljes mezőnynek előírt csacsacsára és rumbára korcsolyázott a rövid programban, ám az unalomig ismételt zenék helyett úgy gondolták: húznak valami szokatlant és rockosabb irányba mozdulnak el, így a Kissre, valamint Adele Set fire to the rain című számára korcsolyáztak. Ki is jut erről eszünkbe? Naná, hogy Tóth Ivett, aki a nemrég véget ért pjongcsangi téli olimpián az AC/DC slágerével aratott óriási közönségsikert. Villőéknek is bejött a húzás, hiszen a 15. helyen végeztek, hibátlan programot bemutatva, nem mellesleg szezonbeli legmagasabb pontszámukat elérve.

Villő és Danyil elérte a kitűzött célt Forrás: MOKSZ
Villő és Danyil elérte a kitűzött célt Forrás: MOKSZ
Annak tükrében, hogy a versenyidényt megelőzően a junior-világbajnoki szereplést, valamint ott a legjobb húszba kerülést tűzték ki célul, kijelenthetjük: a kűrben a jutalomjáték következett. Természetesen, ha már ott voltak, nem adták alább, és Einaudi Experience című számára korcsolyázva jóval líraibb oldalukat is megmutatták a zsűrinek. Az eredmény: újabb hibátlan program és szezonbeli legmagasabb pontszám, valamint 12. hely a kűrben. Ennek nyomán pedig az összesítésben – egyet előrelépve – a 14. pozícióban zártak. A többiek szerényebben produkáltak, Gór-Sebestyén Júlia tanítványa, Borovoj Alexander csupán 40. lett a 48 fős mezőnyben. Nem is csoda, hiszen mindjárt az első ugrása, a tripla flip közben elesett, így esélye sem volt teljesíteni a kombináció második felét, majd a tripla lutzot is elrontotta. A dupla axel ugyan sikerült neki, de az már sokat nem javított a helyzeten. Az első junior-világbajnokságán részt vevő, mindössze 14 esztendős Láng Júlia energikus korcsolyázással, mindössze pár apróbb rontással tarkított programot mutatott be, és 44 indulóból a 32. helyen végzett. Ez elsőre mindenképpen biztató eredmény. A junior világbajnokság eredményeit ITT érheti el. Egyéb korosztályos hírek KORCSOLYASPORTOKBAN a sportági aloldalunkon.