UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2018-03-11 12:43

Február legjobbja

Bár nem jutott rájátszásba a Fehérvár AV19 együttese az osztrák jégkorongbajnokságban, mégis a 21 éves Erdély Csanádot választották a hónap legjobb fiatal játékosnak februárban. A Volán támadója remekelt a középszakasz hajrájában, az utóbbi hetekben két gólt szerzett és három aszisztot is adott.

B. V. – utanpotlassport.hu Az EBEL (felnőtt osztrák jégkorongbajnokság) februárban is megválasztotta a hónap legjobb fiatal játékosát (U25-ös), aki ezúttal a Fehérvár AV19 21 esztendős hokisa, Erdély Csanád lett.

Erdély Csanád parádézott februárban Forrás: fehervarav19.hu
Erdély Csanád parádézott februárban Forrás: fehervarav19.hu
A 21 éves támadónak a szurkolók, a válogatott edzők és az osztrák televízió szakértői ítélték oda az Eisener Auto YoungStar elnevezésű díjat. Erdély Valentin Leilert (Villacher SV), Ivan Jankovicot (Medvescak Zagreb), Philipp Lindnert (Innsbruck) és Thomas Vallant (Dornbirn) előzte meg a szavazáson. Egyébként a fiatal játékos már több, mint száz EBEL-meccsen lépett jégre, és a csapat legeredményesebb támadói közé tartozik. A mostani évadban mind az 54 meccsen szerepelt, 11 gólt szerzett és 16 aszisztot osztott ki, ebből ötöt (két gól, három asziszt) februárban. Erdély szerződése a 2017/18-as évad végéig szólt volna, ám szeptemberben sikerült megegyeznie a klubbal, így a 2018/19-es bajnokságot is biztosan fehérvári színekben játssza le. A csatár ezzel együtt állandó tagja a felnőttválogatottnak is, idén nyolc találkozón szerepelt a csapatban, ezeken egy góllal és két gólpasszal segítette az együttest. A csatárnak nemcsak a február hónap, hanem az év legjobbja díjra is esélye van. A díjátadó március 25-én 17 órakor kezdődik, ahol Erdély Csanád és a többi hónap legjobbja, Dennis Teschauer (Innsburck), Marco Richter (Klagenfurt), Erik Kirchschläger (Linz), Vilim Rosandic (Medvescak Zagreb) és Ali Wukovits (Vienna Capitals) „száll harcba” a címért. További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.