UtánpótlásSport
2024. április 24.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2018-03-14 23:58

Alba-dupla a nyitányon

A székesfehérvári Alba Regia Sportcsarnokban zajlik az U16-os és U20-as fiú kosárlabdázók EYBL-rájátszása. A négynapos megméretésen hat ország tíz csapata szerepel. A magyar színeket a Szolnoki Sportcentrum és az Alba Fehérvár képviseli. Utóbbi mindkét korosztályban érdekelt, ráadásul mindkettőben nyert a nyitányon. A Szolnok elvesztette első mérkőzését.

Krasznai Bence – utanpotlassport.hu A székesfehérvári Alba Regia Sportcsarnokban zajlik a fiú U16-os és U20-as kosárlabdázók EYBL-sorozat rájátszása öt-öt csapattal, amelyből korcsoportonként kettő juthat tovább, az európai nagydöntőbe. A fiatalabbaknál a román CS U-BT Cluj-Napoca, az olasz Stellazzurra Basketball Academy, a német TS Jahn Munchen és két magyar csapat: az Alba Fehérvár és a Szolnoki Sportcentrum mérkőzik meg egymással a négynapos tornán. Az U20-as fiúknál csak az Alba bizonyíthat a szlovén Kosarkarski Klub Grosuplje, a lengyel Hensfort Przemysl és a két olasz csapat, a Lido di Roma Basket, illetve az Oxygen Orange1 mellett. Elsőként a Szolnoki Sportcentrum bizonyíthatott a kolozsvári Cluj-Napoca ellen. Habár az első negyedben még tartani tudta a magyar alakulat a lépést (23−22), a másodikban már nagyon elhúzott az erdélyi gárda (23−7), így a félidőben 17 pontos különbség volt a két együttes között. Ez a tendencia nem fordult meg a második játékrészben sem, hiszen az utolsó két negyedet már 18 ponttal nyerte a vendégcsapat, és 95−59-re felülkerekedett a Szolnokon.

Seyi Sodiq Awogbemi 100 százalékos mutatóval 24 pontot dobott a CS U-BT Cluj-Napoca ellen
Seyi Sodiq Awogbemi 100 százalékos mutatóval 24 pontot dobott a CS U-BT Cluj-Napoca ellen
Este az Alba Fehérvár U16-os fiataljainak sikerült legyőznie a Cluj-Napocát; négy negyeden keresztül dominált, és végül 71−64-es diadalt aratott. A mindössze 14 esztendős, 206 centis Sodiq Seyi Awogbemi kiemelkedő teljesítményt nyújtott, hiszen úgy dobott 24 pontot, hogy 100 százalékos volt a két- és hárompontos kísérleteinek mutatója.   Az Alba dupla sikert ért el a nyitónapon, hiszen az U20-as csapata felülmúlta az olasz Roma Basket-et 91−62-re. A székesfehérváriak ebben a korcsoportban is végig uralták a találkozót, és mind a négy negyedet magabiztosan nyerték meg (26−16, 15−14, 23−19, 27−13). A csapatmunka mellett a kiemelkedő egyéni teljesítmények is kellettek ehhez a sikerhez: Takács Milán 20, Levi Kevin 17 és Joel Kalau Nshimba szintén 17 pontot dobott a találkozón. Pethő Ákos, a Fejér megyeiek edzője így összegezte a látottakat: „Mindkét mérkőzésen nagyon jól teljesítettünk, és büszke vagyok a srácokra. U16-ban kiélezett volt a párharc, a dobószázélékunk nem a legjobb volt. Az idősebbek nagyon jól elkapták a ritmust, dinamikus találkozót láthattunk. Az döntött, hogy mi gyakoroltunk nyomást, és diktáltuk a tempót. Mindenféleképpen szeretnénk továbbjutni mindkét korcsoportban, viszont ennek realitásáról holnap kapunk tisztább képet.” Egyéb korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.