UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2018-03-15 15:05

Csata- és Szolnok-siker

A budapesti Tüskecsarnokban összesen 26 csapat részvételével zajlott le a fiú és leány U18-as B33 kosárlabda országos bajnokság első fordulója. Remek párharcokat követően a fiúk versengésében a Szolnoki Olaj, a leányokéban a Csata DSE győzött és biztosította be helyét a májusi nyolcas nagydöntőben.

Krasznai Bence – utanpotlassport.hu A budapesti Tüskecsarnokban rendezték meg az U18-as korosztály B33-as kosárlabda országos bajnokságának első fordulóját. A fiúk mezőnyében 14, míg a leányokéban 12 csapat versengett a győzelemért. Mindkét kategóriában a csoportküzdelmekről került ki a nyolc legjobb egyesület a keresztjátékhoz. A lányoknál a Csata DSE és a Pécsi VSK a kezdetektől remekelt, ezt bizonyítja az is, hogy ez a két gárda játszotta végül a finálét. A budapestiek a négy közé jutásért a Debrecen felett arattak diadalt (11−9), majd az elődöntőben a Kecskemétnél bizonyultak jobbnak (16−12), végül pedig nagyon stabil és domináns játékkal kerekedtek a PVSK fölé a döntőben (17−8), így ők nyerték meg az ob első fordulóját. A PVSK egyébként az MTK Budapestet (16−15) és a Szolnoki Sportcentrumot (14−11) utasította maga mögé a fináléba jutáshoz. Mányoky Réka, a Csata DSE játékosa így összegezte a Tüskecsarnokban történteket: „Nagyon jó meccseket játszottunk. A Debrecen és a Kecskemét ellen is meg kellett izzadnunk a sikerért, de szerencsére nyertünk. A Pécs ellen mi kaptuk el jobban a fonalat, s képesek voltunk diktálni a ritmust. Ezzel a győzelemmel biztossá vált helyünk a nagydöntőben. Szeretnénk megnyerni a sorozatot, de a győzelem mellett ugyanannyira fontos az is, hogy élvezzük a játékot.”

A Szolnoki Olaj kiélezett párharcokat követően győzött a 3x3-as ob első fordulójában
A Szolnoki Olaj kiélezett párharcokat követően győzött a 3x3-as ob első fordulójában
A fiúk küzdelmei több izgalmat hoztak, hiszen rengeteg szoros párharcot vívtak a fiatalok. A Szolnoki Olaj a nyolc között 16−13-ra győzte le a PVSK-t, majd a ZTE-t 19−14-re, s így jutott be a fináléba. A másik ágról a Nyíregyházi Sportcentrum került a döntőbe két hatalmas csatát követően: a Honvédot 18−17-re, míg a Falco gárdáját 19−15-re múlta felül. Az aranyért folyó csata pedig a nap legszorosabb párharcának bizonyult, hiszen 11−11-et követően hosszabbításban dőlt el az első hely sorsa. A szabolcsiak három kétpontost is kihagytak a ráadásban, és ezt kihasználta a Szolnok egy palánkos duplával, így a Tisza-parti csapat lett a forduló bajnoka. Csizmadia Levente, a Nyíregyházi Sportcentrum technikai vezetője így értékelte együttese teljesítményét a második helyet követően: „Elégedettek lehetünk, hiszen nagyon jó meccseink voltak, és sokat tudtak tanulni a srácok. A rájátszásban minden meccsünkön kiélezett végjáték döntött, így különösen izgalmas volt számunkra a nap. A mostani ezüstéremnek elégnek kell lennie a nagydöntőhöz, ahol szeretnénk majd dobogóra állni.” A csapatoknak még egy fordulón kell majd bizonyítaniuk, április végén. Ezután összegzik a két torna eredményét és tisztázódik, hogy a fiúknál és a lányoknál melyik nyolc egyesület szerepelhet majd májusban az országos nagydöntőn. Egyéb korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.