UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2018-03-15 16:35

Fordítás, Csiki-parádéval

Az első félidőt követően háromgólos hátrányban volt leány U19-es labdarúgó-válogatottunk a szlovákok ellen, Turtóczki Sándor együttese azonban remek második játékrészt produkált, és végül 5−3-ra nyert. Az elitkörre készülő magyar csapatból kiemelkedett a négy gólt szerző Csiki Anna.

UP-info Április elején kezdi meg szereplését a hazai rendezésű Eb-selejtező elitkörben leány U19-es válogatottunk, amelynek ellenfelei a svéd, a szlovén és a holland csapat lesznek. Az utolsó felkészülési meccseket a héten játszotta a válogatott Szlovákia ellen. Kedden Lipóton mérte össze erejét a két együttes, akkor magyar csapat 1–1-es félidőt követően 4−1-re győzött. A találkozót követően Turtóczki Sándor, a válogatott edzője az eredmény ellenére úgy nyilatkozott, hogy a tétmérkőzésekig jelentős előrelépésre lesz szükség.

Öt gólt szerzett a második félidőben női U19-es válogatottunk a szlovákok ellen Forrás: mlsz.hu
Öt gólt szerzett a második félidőben női U19-es válogatottunk a szlovákok ellen Forrás: mlsz.hu
Ezzel szemben a csütörtöki találkozó nem úgy kezdődött, ahogy szerettük volna: bár a magyar csapat többet birtokolta a labdát ellenfelénél, és jól játszott, a szlovákok három rögzített játékszituációból három gólt szereztek, így a félidőben jelentős előnnyel mehettek pihenni (0–3). A fordulást követően viszont javult a magyar csapat játéka, s ez eredményességgel is párosult: a négy gólt szerző Csiki Anna klasszis teljesítményének, valamint a győzni akarásnak köszönhetően sikerült megfordítani a mérkőzést. Ötödik gólunk szerzője Dorner Dóra volt. A végeredmény 5−3 lett. „Az első félidőben sajnos három pontrúgás után három gólt kaptunk, pedig nem játszottunk rosszul. A második játékrészre sikerült még tovább javítani a csapatjátékunkon, rákényszerítettük az akaratunkat az ellenfélre, és egy extra egyéni teljesítménynek köszönhetően tudtunk nyerni. Összességében úgy ítélem meg, nagyon hasznos találkozókat játszottunk, és előre tudtunk lépni a Szlovákia elleni két összecsapáson. A selejtezők során is egyre javuló teljesítményt mutattunk, fokozatosan lendültek bele a lányok. Most újra össze kellett rázódni, mielőtt a helyükre kerültek a dolgok. A második félidőben már olyan csapatjátékot láthattuk a pályán, amilyet szeretnénk” – értékelte az összecsapást a szövetség honlapján Turtóczki Sándor. A hazai rendezésű elitkör első mérkőzésén, április negyedikén Svédország lesz a mieink ellenfele. További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.