UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Asztalitenisz

2018-03-15 20:02

Hátráltató tényezők

Hartbrich Leonie bravúros teljesítménnyel a nyolcaddöntőbe jutott a lengyel nemzetközi bajnokság U21-es versenyében, ám ott hátsérülés miatt fel kellett adnia a küzdelmet. A 19 éves versenyző a legjobb 32 között a torna 3. kiemeltjét, a tajvani Liu Chia-hsuant győzte le, így még fájóbb a visszalépése.

Bognár Domokos ‒ utanpotlassport.hu Két fiatal magyar lány is jelen volt Spalában, Lengyelország nemzetközi asztalitenisz-versenyén, ahol a felnőtt mellett U21-es korosztályban is indulhattak a versenyzők. Az egyaránt 19 éves Hartbrich Leonie és Fehér Orsolya jól kezdte a tornát, de a folytatásban mindkettejüknek egészségügyi problémái adódtak, ezért fel kellett adniuk a versenyt.

Hartbrich Leonienak kiújult a hátsérülése Forrás: ittfworld
Hartbrich Leonienak kiújult a hátsérülése Forrás: ittfworld
Fehér kezdésként az orosz Krisztina Kazanceva ellen nyert 4:2-re a felnőttek versenyében, majd az U21-esek között is győzni tudott a lengyel Agata Paszek ellen 3:0-ra. A folytatás nem úgy sikerült, ahogyan azt Orsi tervezte: a szlovák Barbara Balazeva elleni meccsen érezni lehetett, hogy valami nincs rendben vele, reggelre pedig belázasodott, ezért idő előtt ott kellett hagynia a viadalt. Hartbrich Leonie a múlt heti, kevésbé sikeres Eb-szereplés után sokkal jobb formában érezte magát, ennek megfelelően kezdett: U21-es csoportjából három győzelemmel, vereség nélkül került a legjobb 32 közé. Az ott következő meccséről már ő maga számol be. „A tajvani Liu Chia-hsuan a torna 3. kiemeltje volt, nehéz ellenfélnek ígérkezett. Valamiért most sokkal jobban játszottam, mint a múltkor, Minszkben, és el tudtam húzni ellene 2:0-ra. Itt volt egy fordulópont, visszajött a meccsbe, sőt, a döntő játszmában is ő vezetett, mégis sikerült megnyernem a kritikus poénokat, a meccsel együtt.” A nyolcaddöntőben azonban nem várt fordulat következett be. „Még tavaly júliusban éreztem először, hogy probléma van a hátammal, s ez a sérülés újult ki most meccs közben. Egy ütésnél történt, ráfordultam, és már nem is tudtam mozdulni, úgy fájt a hátizmom. Valami görcsszerű probléma lehetett. Az orosz fizioterapeuta rakott rá kinesio-tapet, kaptam fájdalomcsillapítót is, ami egy kicsit enyhítette kínjaimat.” Leonienak nem jött jókor a sérülés, ugyanis azon túl, hogy a versenyen jól akart szerepelni, az elkövetkező hetekben itthon, az érettségin is helyt kellene állnia. „Remélem, hogy egy héten belül orvosolható a sérülés, mert a tanulás most a pingpongnál is fontosabb. Az egy dolog, hogy érzem a hátam, de nem mindegy, hogy mennyire zavar a mindennapi életben.” További korosztályos hírek ASZTALITENISZBEN a sportági aloldalunkon.