UtánpótlásSport
2024. április 18.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2018-03-15 07:38

Madridban nyert a Chelsea

Kialakult a legjobb négy csapat mezőnye a labdarúgó UEFA Ifjúsági Ligában. A negyeddöntő második játéknapján két angol együttes, a Manchester City és a Chelsea vívta ki a továbbjutást, előbbi a Barcelona, míg utóbbi a Porto ellen lép pályára a fináléba kerülésért. A mérkőzéseket április 20-án a svájci Nyonban rendezik, míg a döntőre három nappal később ugyanott kerül sor.

Leiner Soma - utanpotlassport.huKét kiadó hely maradt az elődöntőre az UEFA Ifjúsági Ligában. A negyeddöntő első játéknapján ugyanis a Porto és a Barcelona vívta ki a továbbjutást, mindkét együttes magabiztos teljesítménnyel búcsúztatta ellenfelét. Szerdán Manchester City−Liverpool angol rangadót, illetve Real Madrid−Chelsea párharcot rendeztek a sorozatban: tanúi lehettünk összesen nyolc gólnak, de piros lapnak és tizenegyespárbajnak is.

Az angol együttesek párharcát a Manchester City nyerte Forrás: mancity.com
Az angol együttesek párharcát a Manchester City nyerte Forrás: mancity.com
Úgy vágott a szigetországi derbinek a Steven Gerrard vezette Liverpool, hogy az előző körben a másik manchesteri gárdát, a Unitedet búcsúztatta. Ezúttal is jól indult a vörösöknek a mérkőzés, hiszen remek kontratámadás végén Jones belsőzött közvetlen közelről a hálóba (0−1). Sokáig azonban nem örülhettek a Mersey-partiak, ugyanis Nmecha megpattanó szabadrúgása utat talált Grabara kapujába (1−1): még a szünet előtt egyenlített Simon Davies együttese. Miután a fordulást követően egyik csapat sem tudott komoly helyzetet kialakítani, következhettek a tizenegyesek. Ugyan két sorozat után még a Liverpool volt előnyben, a vendégek zsinórban háromszor rontottak, míg a kékek nem hibáztak többet: a Manchester City az 1−1-es döntetlent követően 3−2-re nyert a tizenegyespárbajban, és várhatja a Barcelona elleni elődöntőt.

UEFA IFJÚSÁGI LIGA, NEGYEDDÖNTŐ Manchester City−Liverpool 1−1 (1−1), a tizenegyesekben: 3−2 Manchester City: Grimshaw − Garcia Martret, Latibeaudiere, Francis, Smith − Dele-Bashiru (Matondo 56.), Pozo (Duhaney 81.), F. Nmecha − Poveda, L. Nmecha, Bolton (Doyle 81.). Vezetőedző: Simon Davies Liverpool: Grabara − Williams, Masterson, Johnston, Lewis − Camacho, Kane, Jones − Adekanye, Woodburn (Sharif 81.), Millar. Vezetőedző: Steven Gerrard Gól: L. Nmecha (40.), illetve Jones (34.)

Szinte megjósolhatatlannak ígérkezett a Real Madrid és a Chelsea csatája, hiszen mindkét együttes komoly erődemonstrációt tartott a nyolcaddöntőben. A királyiak idegenben győzték le 3−2-re a Bayern München együttesét, míg a Chelsea ötöt rúgott a Feyenoordnak.
A Chelsea négyszer mattolta a Real Madrid védelmét Forrás: chelseafc.com
A Chelsea négyszer mattolta a Real Madrid védelmét Forrás: chelseafc.com
A hazaiak remekül kezdték a találkozót, hiszen Oscar fantasztikus szabadrúgásával már a 6. percben előnybe kerültek (1−0). Sokáig azt nem tudta megtartani Guti együttese, hiszen sakk-mattig kijátszott akciót fejezett be góllal McCormick (1−1). Öt perccel később már a vezetést is átvették a londoniak, igaz, Redan vélhetően a kezével sodorta a labdát a hálóba (1−2). A játékrész hosszabbításában ismét az Ajax neveltje talált be, ezúttal bizonyosan a lábával (1−3), így megnyugtató előnnyel vonulhatott szünetre a Chelsea. A madridiak nem adták fel, a fordulást követően futottak az eredmény után. Ennek eredményeképp Alvarez fejese visszahozta a reményeket (2−3), sőt Maddox brutális belépője, ezáltal kiállítása nyomán emberelőnyben futballozhatott a hazai együttes. Hiába tettek meg mindent az egyenlítésért a királyiak, a vendégek védelme, illetve Cumming kapus állta a sarat. A mérkőzés utolsó percében a másik hálóőr kapkodását követően St. Clair a negyedik Chelsea-gólt is megszerezte, és beállította a 4−2-es végeredményt. A londoni kékek a Tottenham gárdáját búcsúztató Porto ellen harcolhatják ki a döntőbe jutást.

UEFA IFJÚSÁGI LIGA, NEGYEDDÖNTŐ Real Madrid−Chelsea 2−4 (1−3) Real Madrid: Ramos − Lopez, Martin (Moha 63.), C. Garcia, F. Garcia − Oscar, Calderon, Baeza − Alberto, Pina, Verissimo (Alvarez a félidőben). Vezetőedző: Guti Chelsea: Cumming − Sterling, Ampadu (McEachran 80.), Grant − James (Taylor-Crossdale 85.), Maddox, Chalobah, Familio-Castillo − McCormick, Redan, St. Clair. Vezetőedző: Joe Edwards Gól: Oscar (6.), Alvarez (59.) illetve McCormick (14.), Redan (19., 47.), St. Clair (95.) Kiállítva: Maddox (68.)

Az elődöntőket immár a svájci Nyonban rendezi az UEFA, mindkét mérkőzést április 20-án. A két továbbjutó együttes pedig három nappal később vívja a finálét. További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.