UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2018-03-17 14:06

Európa újra Győrben

A női U20-as kézilabda-világbajnokság után a leány U19-es Európa-bajnokságnak is Magyarország lesz a házigazdája. A kontinensviadalt 2019 júliusában Győrben rendezik meg, ott, ahol ugyanez a korosztály tavaly nyáron EYOF-aranyérmet ünnepelhetett.

B. V. – utanpotlassport.hu Jövőre újabb kézilabda-világversenyt rendezhet Magyarország. Az idei debreceni női U20-as vébé után, 2019 júliusában a leány U19-es Európa-bajnokságnak Győr ad otthont. A hazai szövetség főtitkára, Novák András elégedett, hogy újabb rangos esemény rendezését nyertük el.

Az EYOF-győztes csapat jövőre visszatér Győrbe Forrás: gyor2017.hu
Az EYOF-győztes csapat jövőre visszatér Győrbe Forrás: gyor2017.hu
„Nekünk fontos, hogy minden évben mindenkinek a kézilabda otthona legyen az ország, és minél több csúcseseményt rendezhessünk. Nem lesz ez másként jövőre sem. Úgy gondolom, olyan pályázatot adtunk be, amelynek méltán szavazott bizalmat az európai szövetség, biztos vagyok abban is, hogy Győr remek otthona lesz a kontinensviadalnak. Annak pedig külön örülök, hogy az idei juniorvébét követően az eggyel fiatalabbak is hazai közönség előtt szerepelhetnek nagy tornán.” A győri helyszín egyébként egyszer már „bejött” az idén még az ifjúsági korosztályba tartozó csapatnak, hiszen 2017-es EYOF-on éppen a Rába-parti városban szerezett aranyérmet. Arról nem szólva, hogy a csapat jelentős részét éppen ETO-játékosok alkotják. Az U19-es Európa-bajnokságot 2019. július 11-21. rendezik Győrben, két helyszínen, az Audi Arénában és a Magvassy Mihály Sportcsarnokban. Az Európai Kézilabda Szövetség a közelmúltban döntött a felnőtt Európa-bajnokságok megrendezésének feltételeiről is. Eszerint a tornát megelőző években a reménybeli házigazda köteles utánpótlás-kontinensviadalt is tető alá hozni. Mindez fontos a közös 2022-es és 2024-es magyar-szlovák férfi felnőtt Eb-pályázat érdekében is: a két torna helyszínéről júniusban dönt az európai szövetség kongresszusa. Szlovákia 2017-ben leány U17-es Eb-t rendezett, a magyar szövetség pedig a mostani döntés szerint 2019-es ad otthont utánpótlás-versenynek. További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.