UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Korcsolyasportok

2018-03-17 11:36

Örömversenyzés

A 19 éves Jászapáti Petra két, a 18 esztendős Bácskai Sára Luca egy számban jutott tovább a Montrèalban zajló felnőtt-vb-n. 1500 méteren mindketten, 1000 méteren csak Jászapáti, 500-on pedig egyikük sem kvalifikálta magát a következő körbe. Az első versenynapról Orendi Mihálytól, a szövetség ügyvezető igazgatójától kértünk tájékoztatást.

Bognár Domokos ‒ utanpotlassport.hu Montrèalban bő egy hónappal a téli olimpia után elkezdődött a rövid pályás gyorskorcsolyázók világbajnoksága. Az eseményen Magyarország a teljes versenyzőkontingenssel ‒ köztük több fiatallal ‒ képviselteti magát. Orendi Mihály, a szövetség ügyvezető igazgatója elmondta: annak ellenére, hogy a magyarok részvétele nem volt kérdés, azért vannak hiányzók az elitből.

Jásszapáti Petra 1000-en és 1500-on is továbbjutott
Jásszapáti Petra 1000-en és 1500-on is továbbjutott
„Durván harminc nappal az olimpia után világbajnokságot rendezni nem a legszerencsésebb döntés. Mindenki Pjongcsangra időzítette a csúcsformáját, de vannak olyanok is ‒ például az olimpiai bajnok, olasz Arianna Fontana ‒ akik egyáltalán nem indulnak Kanadában. A legfőbb motivációt az olimpiáért való kárpótlás jelentheti a versenyen, ez az egyéni számokban a magyarokra is igaz. Jászapáti és Bácskai Dél-Korea óta a második világversenyén vesz részt, velük szemben nincs semmilyen igény, nekik ez tényleg örömverseny.” A nőknél tehát két magyar indult, a 19 éves Jászapáti Petra mellett az idei Európa-bajnokságon 1500 méteren bronzérmes, 18 éves Bácskai Sára Luca lépett jégre. Amellett, hogy 1500-on mindketten továbbjutottak, 1000 méteren csak Jászapátinak sikerült kvalifikálni, miután mindketten harmadikok lettek az előfutamukban, de nyolc selejtezőből csak a legjobb négy harmadik mehetett tovább. 500-on egyiküknek sem volt szerencséje, így ott mindketten búcsúzni kényszerültek. Szombaton az 500 és az 1500 méter küzdelmeivel, valamint a váltók elődöntőivel folytatódik a viadal, vasárnap pedig az 1000 méter mellett a staféták fináléját rendezik meg. További korosztályos hírek KORCSOLYASPORTOKBAN a sportági aloldalunkon.