UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Korcsolyasportok

2018-03-18 13:38

Elcsúszott éremcsaták

A montrèali felnőtt rövid pályás gyorskorcsolya-világbajnokság második napján is érdekelt volt a 18 éves Bácskai Sára Luca és a 19 esztendős Jászapáti Petra. 1500 méteren csak Jászapáti jutott a B döntőbe, ahol 11. lett, míg Bácskai ugyanezen a távon 15. helyezést ért el. A két fiatal a 3000 méteres váltóban a kisdöntőbe jutott.

Krasznai Bence – utanpotlassport.hu Lezajlott Montrèalban a felnőtt rövid pályás gyorskorcsolya-világbajnokság második napja, amelyen két utánpótláskorú versenyző is érdekelt volt: a 18 esztendős Bácskai Sára Luca és a 19 éves Jászapáti Petra. A nyitányon, 1500 méteren mindketten, 1000 méteren csak Jászapáti, 500-on pedig egyikük sem kvalifikálta magát a következő körbe.

Bácskai Sára Luca 15. lett 1500 méteren a montréali felnőtt világbajnokságon
Bácskai Sára Luca 15. lett 1500 méteren a montréali felnőtt világbajnokságon
1500 méteren Bácskai Sára Lucának az elődöntő jelentette a végállomást, amelyben ötödikként ért célba. Petra a legjobb 22 között negyedik lett, így B döntőbe kvalifikálta magát. Ittszegedi versenyző az élmezőnyben haladt, ám a hajrában az 1000 méter holland olimpiai bajnoka, Suzanne Schulting meglökte, így visszaesett utolsónak. Mivel Schultingot kizárták, összességében a 11. helyen végzett Jászapáti, Bácskai pedig 15. lett. A világbajnoki címet a táv olimpiai bajnoka, a dél-koreai Csoj Min-dzseong szerezte meg. A magyar lányok 500 méteren nem voltak érdekeltek a versenynapon, mivel egyikük sem jutott túl a selejtezőfutamából. Ebben a számban Jászapáti Petra 34., Bácskai Sára Luca pedig 35. lett. Az aranyérem – ahogy nem sokkal korábban 1500 méteren is – Csoj Min-dzseong nyakába került, miután a kanadai Kim Boutin az élen elcsúszott az egyik kanyarban. A versenynap zárásaként a váltók elődöntőit rendezték meg. A magyar női csapat Heidum Bernadett, Jászapáti Petra, Bácskai Sára Luca felállásban vágott a 3000 m-nek. Tizenöt körrel a vége előtt elrontott váltás során Bácskai Sára, onnantól pedig nem volt esélye az éremfutamba jutáshoz a vb- és Eb-ezüstérmes magyar együttesnek. A lányok végül negyedik helyen értek célba, így kisdöntős résztvevők lesznek. A hajrában a dél-koreai váltó utolsó tagjaként Csoj Min-dzseong a harmadik helyről az elsőre jött fel, és mellette végül Kanada jutott az A döntőbe. Orendi Mihály, a szövetség ügyvezető igazgatója így értékelt honlapunknak: „Továbbra is azon a véleményen vagyok, hogy a nemzetközi szövetségnek komolyabban át kellett volna gondolnia, érdemes-e egy hónappal az olimpia után világbajnokságot rendezni… Ami a két lányt illeti: még nagyobb terheléssel kellett szembenézniük, mint a többieknek, hiszen közvetlenül az ötkarikás játékok után utaztak a junior vb-re. Most is minden tőlük telhetőt megtettek. Erre voltak képesek, és az egész szezont tekintve maximálisan elégedett vagyok a teljesítményükkel.” Egyéb korosztályos hírek KORCSOLYASPORTOKBAN a sportági aloldalunkon.