UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2018-03-18 19:52

Félúton Madridba

Csaknem 50 millió eurót fizetett a 17 esztendős Vinícius Júnior játékjogáért a Real Madrid. A Flamengo ifjú támadója az Emelec elleni Libertadores-kupa találkozón mutatott ízelítőt tehetségéből, nagy kérdés azonban, mire lesz képes a tizennyolcadik születésnapját követően az öreg kontinensen.

Leiner Soma - utanpotlassport.huIsmerős történet: a tinédzserkorú brazil futballista feltűnik hazájában, elképesztő technikai képzettséggel bír, a tehetős európai topklub pedig irreálisan magas összegért szerződteti. Az elmúlt tíz évben Neymar és Gabriel Jesus példája továbbra is igazolta a az öreg kontinens sztárcsapatainak átigazolási politikáját, a brazil labdarúgók rendre megállják a helyüket a világ másik felében is.

Vinícius Júnior a brazilok legújabb reménysége Forrás: O Dia
Vinícius Júnior a brazilok legújabb reménysége Forrás: O Dia
Így szinte minden évben feltűnik legalább egy olyan játékos, akiért sorban állnak angol, spanyol vagy olasz együttesek. Az előző esztendő nagy szenzációja a csatár Gabriel Barbosa volt, aki az imént említettekkel ellentétben egyelőre nem igazolta a vele szemben támasztott igényeket: az Inter először a Benficának adta kölcsön, ám miután ott sem ragadt meg, visszakerült egy évre a Santosba. De tegyük hozzá, még mindig csak 21 éves. A nagy kérdés, hogy a felvázolt sorsok melyike vár Vinícius Júniorra, a Flamengo 17 esztendős támadójára. A korosztályos válogatott futballistát a Real Madrid szerződtette még tavaly májusban, megközelítőleg 50 millió euróért. A kivásárlási ára ennél jóval alacsonyabb volt, a nagy érdeklődés azonban felverte a szélen és centerként is bevethető fiatal értékét, így a királyiak mélyen a zsebükbe nyúltak. Ugyan a piac elszabadult, ez az összeg ilyen fiatal játékosért, még mindig elképesztő. És, hogy mit kap a pénzéért a Real Madrid? Kis ízelítőt ebből a Libertadores-kupa eheti csoportmérkőzésén mutatott Vinícius, csereként lépett pályára az Emelec ellen, ekkor csapata 1−0-s hátrányban volt. Szűk húsz perc elég volt a fiatal játékosnak, hogy megfordítsa a mérkőzés állását: előbb remek szóló végén lőtt a léc alá, majd kiválóan csavart a hosszúsarokba. Külön kiemelendő, hogy mindkét gólt a papíron rosszabb, vagyis a bal lábával szerezte. A felnőttfutballban produkált statisztikája is megsüvegelendő: 2188 játékperc alatt tíz gól. Persze egy meccsből vétek lenne kiindulni, sőt alapvetően a Brazíliában nyújtott teljesítménye sem feltétlen mérvadó, ha szeretnénk megjósolni, mire megy Európában. Ami azonban bizonyos, hogy csak rajta múlik, miként használja ki a tehetségét Madridban. A spanyol fővárosban ugyanis tárt karokkal várják, amint betöltötte tizennyolcadik életévét. További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.