UtánpótlásSport
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Cselgáncs

2018-03-18 21:07

Papírforma Veszprémben

Rekordszámú, 316 cselgáncsozó vett részt a Veszprém Arénában rendezett ifjúsági fiú és leány országos bajnokságon, amelyről hiányzott több aranyesélyes versenyző is. A két vezetőedző, Bíró Norbert és Bejczi Zsuzsanna szerint majdnem minden súlycsoportban a papírforma szerint alakult a verseny eredménye.

Krasznai Bence – utanpotlassport.hu Lezajlott az ifjúsági fiú és leány cselgáncsozók országos bajnoksága az impozáns Veszprém Arénában, amely már több éve ad otthont az eseménynek. Idén 316 versenyző nevezett, és ez abszolút rekordnak számít, még úgy is, hogy több esélyes versenyző hiányzott a sorból sérülés, illetve regeneráció apropóján. Közöttük volt például az 57 kg-os Özbas Szofi és a 48 kilós Gyertyás Róza. Előbbi boka-, utóbbi combsérüléssel bajlódik. A 73 kilós Nerpel Gergely pihent, hiszen ő a közelgő felnőtt ob-ra szeretne csúcsformába lendülni. Bejczi Zsuzsanna, az ifjúsági leányok vezetőedzője kifejtette, hogy gyakorlatilag minden súlycsoportban a papírforma jött be: „Az összes súlyban megvannak a favoritok, akik most is bizonyítottak. Érdekesség, hogy a negyvennyolc kilósok mezőnye nem volt annyira erős, mint ahogy azt előzetesen vártam. Ott alapból négy-öt olyan leány van, aki esélyes az A kerettagságra – ezzel együtt a világversenyeken való részvételre –, azonban most hárman is hiányoztak.” Azt is elárulta, hogy a legnagyobb meglepetést a 44 kilogrammos Harmath Eszter okozta, aki elsőévesként jutott  a fináléba, és ott szoros csatában maradt alul Kriza Annával szemben.

Gombás Bálint eggyel feljebb, az 55 kilósok között szerzett bajnoki címet
Gombás Bálint eggyel feljebb, az 55 kilósok között szerzett bajnoki címet
Bíró Norbertnek, a korosztályos fiúk vezetőedzőjének véleménye szerint több súlycsoport is érdekesen alakult: „Az 50 kg-osok között Gombás Bálint lépéselőnyben van, hiszen már két Európa-kupáról is éremmel tért haza, viszont Veszprémben az eggyel nehezebbek között indult. Az eredeti súlycsoportjában Andrási Márton és az elsőéves Farkas Bence vívta a döntőt, amelyből Andrási került ki győztesen. Nagyon kiegyenlített a súlycsoport, és mindkét fiú törhet még borsot Bálint orra alá a válogatottságért folyó csatában.” Bíró felkapta a fejét a 81 kg-ban történtekre, hiszen teljesen felborult a papírforma. Előzetesen Boros Ivánt és Bajcsev Tamást várta az első két hely valamelyikére, azonban egyikük sem jutott döntőbe. Helyettük Száva Zoltán és Sáfrány Péter Marcell dzsúdózhatott az aranyért, amelyet végül Sáfrány hódított el.

IFJÚSÁGI FIÚ ÉS LEÁNY ORSZÁGOS BAJNOKSÁG, VESZPRÉM Az aranyérmesek Leány 40 kg. Gönczi Dorina. 44 kg. Kriza Anna. 48 kg. Kardos Tímea. 52 kg. Ábrahám Titanilla. 57 kg. Bertók Regina. 63 kg. Kerekes Gréta. 70 kg. Czerlau Jennifer Stephanie. +70 kg. Faragó Petra Fiú 42 kg. Gábor Áron. 46 kg. Nagy Bence. 50 kg. Andrási Márton. 55 kg. Gombás Bálint. 60 kg. Détári Dániel. 66 kg. Ócsai Sándor. 73 kg. Tóth Botond. 81 kg. Sáfrány Péter Marcell. 90 kg. Vég Zsombor. +90 kg. Sipőcz Richárd

További korosztályos hírek CSELGÁNCSBAN a sportági aloldalunkon.