UtánpótlásSport
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2018-03-18 16:44

Rangadók a javából

Két gólnál nagyobb különbség egyik UVSE–KSI rangadón sem született , pedig mindhárom korosztály meccseit egymás után rendeztéka Hajós Alfréd Uszoda 33 méteres medencéjében. Az első két meccsen a hazaiak örülhettek, az utolsót azonban parázs végjátékkal behúzták a vendégek.

Bognár Domokos ‒ utanpotlassport.hu A szokásos rendszerben, egymás után három utánpótlás-mérkőzésen küzdhettek meg egymással az UVSE és a KSI SE ifjú pólósai. A mindhárom korosztályban dobogós csapatok összecsapásai pikáns párharcot ígértek, és a Hajós-uszoda 33 méteres medencéjéhez ellátogató szülőknek, szurkolóknak nem is kellett csalódniuk.

A hazaiak nyerték a büntetőpárbajt a gyermek korosztályban Forrás: Steirer Máté
A hazaiak nyerték a büntetőpárbajt a gyermek korosztályban Forrás: Steirer Máté
A gyermek, vagyis az U15-ös mérkőzésre voltak a legtöbben kíváncsiak, a sátorral fedett pálya körül alig lehetett talpalatnyi helyet találni. Az utolsó percben mindkét oldal fölpattanhatott egy-egy bombagól után, de az is csak az ötméteresekhez volt elég. Ott mindkét csapat kíméletlennek bizonyult, ötöt-ötöt értékesített, mígnem a KSI kihagyta a hatodikat. Ezzel egy időben Horváth János kapust cserélt a vendégeknél, Móger György úszott a ketrechez, és rögtön védte is Fekete Paolo kísérletét, így folytatódott a párbaj. Nagy Ákos mellédurantotta a következő lövést, a túloldalon Molnár Erik betalált, az UVSE tehát nyerni tudott otthon, míg a KSI SE az első vereségét szenvedte el a bajnokságban. A serdülők meccsén volt a legnagyobb a különbség, ott úgy nyert két góllal az UVSE, hogy az utolsó negyedben két találatukkal szemben egyet sem kaptak, míg a KSI tíz emberelőnyből mindössze egyet tudott kihasználni, így joggal bosszankodhat a vereség miatt. A hazaiak ezzel őrzik vezető pozíciójukat, a vendégek nagy lehetőséget szalasztottak el. Az ifjúságiak összecsapása kiegyenlített játékkal kezdődött, de a második negyedben 7‒3-ra el tudott lépni az UVSE, miután a KSI játékosai rengeteg labdát adtak el. A hazaiak a harmadik negyed közepéig őrizték előnyüket, akkor azonban megtört a lendület. Dávid Zoltán tanítványai nem tudtak lépést tartani a sportiskolások ritmusváltásával, de a játékrész utolsó másodpercében szerzett góllal megtartották előnyüket a záró negyedre.
Csak kétszer vezetett az egész mérkőzésen a KSI, az elején, és a végén Forrás: Steirer Máté
Csak kétszer vezetett az egész mérkőzésen a KSI, az elején, és a végén Forrás: Steirer Máté
Az utolsó etapban macska-egér harc folyt a vízben, az UVSE vezetett, majd a vendégcsapat egyenlített, de a végére maradt a csattanó. Fél perccel a lefújás előtt átvette a vezetést a KSI, és már nem is engedte ki a kezéből, ezzel megnyerte az U19-esek rangadóját. Mestermérleg Horváth János: „Egyszer vezettünk, a végén! A mai napon egy morálisan, fizikálisan teljesen szétesett 3–7-es első félidő után csapatomnak sikerült legyőznie önmagát! Ehhez gratulálok! Ez a sport!” Dávid Zoltán: „Elfáradtunk, sok kontrát kaptunk, sok kiállítást ítéltek ellenünk. Úgy érzem, hogy a harmadik negyed végéig nem kaptunk elég ítéletet, rengeteget úsztak a srácok, sok betörés volt a játékban, de nem szólalt meg a síp, a játékosok pedig nem bírták szusszal. Két játékosunk eltiltás miatt hiányzott, jól jött volna plusz két friss ember.”

Fiú gyermek bajnokság: UVSE I.–KSI SE 19–18 (4-3, 3-3, 3-3, 9-9) Fiú serdülő bajnokság: UVSE I.–KSI SE 11–9 (2-1, 4-4, 3-4, 2-0) Fiú ifjúsági bajnokság: UVSE–KSI SE 12–13 (3-2, 4-1, 2-5, 3-5)

További korosztályos hírek VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.