UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Vívás

2018-03-20 17:58

Ifjú kardremények

Sok indulóval és többnyire fővárosi sikerekkel zajlott az utánpótlás-viadal a Gerevich-Kovács-Kárpáti körverseny idei utolsó előtti, orosházi állomásán. A serdülő, újonc és gyermek korosztályban több mint száz kardozó indult.

B. V. – utanpotlassport.huBár a hét vége inkább az athéni felnőtt Grand Prix-versenytől volt hangos (a 16 éves Pusztai Liza második lett, és azzal megszerezte élete első felnőtt vk-érmét, Márton Anna pedig harmadikként zárt), de vívtak a kicsik is. Orosháza volt a Gerevich-Kovács-Kárpáti körverseny aktuális állomása, ahol természetesen az ifjú kardozóké volt a főszerep.

Pápai Viktória Zoé két éremmel zárta a hét végi viadalt Forrás: UTE
Pápai Viktória Zoé két éremmel zárta a hét végi viadalt Forrás: UTE
Az évek óta zajló sorozat, amelynek annak idején résztvevője volt Pusztai Liza is, továbbra is sikeres, elég, ha csak az indulói létszámot nézzük, a gyermek korosztályba tartozó fiúk közül például 64 indult. A fiúk mezőnyében a Vasas és a BVSC-Zugló fölénye figyelhető meg, előbbi egy, utóbbi két aranyérmet szerzett a hét végén. A legnépesebb mezőnyben, a gyermekkorosztály viadalán Bíró Huba nyert, az újoncok között Petrucz Mirkó, a serdülők mezőnyében pedig Ondrik Konrád. A lányok versenyén több fiatalt is ki lehet emelni. Egyaránt két éremmel zárta az állomást a Vasas kardozója, Spiesz Anna, aki a gyermekmezőnyben első, az újoncok között harmadik lett. Az újpesti Pápai Viktória Zoé az újoncversenyt megnyerte és a serdülők mezőnyében második lett, az esztergomi Szent György VE kardvívója, Juhász Anna mögött. Az orosházi a negyedik állomása a sorozatnak a mostani évadban, korábban az UTE, a Vasas mellett az esztergomi egyesület is rendezőként vállalt szerepet. Az utolsó viadalt április közepén Törökbálinton tartják, azután következik zárásként májusban, illetve júniusban a serdülő-, az újonc- és a gyermekbajnokság.

GEREVICH-KOVÁCS-KÁRPÁTI KARDKÖRVERSENY, OROSHÁZA Fiúk Gyermek (64 induló): 1. Bíró Huba (Vasas), 2. Tfirst Balázs (KVSE), 3. Dallos Benedek (Vasas) és Fülöp Zsombor (KVSE) Újonc (33 induló): 1. Petrucz Mirkó (BVSC-Zugló), 2. Avarkeszi Dániel (BVSC-Zugló), 3. Komló Márton (BVSC-Zugló) és Musitz Bendegúz (Vasas) Serdülő (38 induló): 1. Ondrik Konrád (BVSC-Zugló), 2. Hunyady Dániel (Vasas), 3. Engelbrecht Patrik (Szent György VE) és Zadravecz Máté (Nagykanizsa) Leányok Gyermek (39 induló): 1. Spiesz Anna (Vasas), 2. Bende Barbara Johanna (Vasas), 3. Halász Panna (Nyíregyháza) és Halász Laura (GEAC) Újonc (33 induló): 1. Pápa Viktória Zoé (UTE), 2. Brassai Dorottya (BVSC-Zugló), 3. Nyíri Villő (Nyíregyháza) és Spiesz Anna (Vasas) Serdülő (26 induló): 1. Juhász Anna (Szent György VE), 2. Pápai Viktória Zoé (UTE), 3. Fenyősi Zita (Vasas) és Keszei Kira (Vasas)

Egyéb korosztályos hírek VÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.