UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Sportlövészet

2018-03-22 15:17

Pekler-ezüst

Második lett a légpuskás Pekler Zalán az ausztráliai Sydney városában rendezett junior világkupaversenyen. Horváth Leának, ugyancsak a 10 m légpuskás számban, nem sikerült a döntőbe jutás, s végül tizedik lett.

Krasznai Bence – utanpotlassport.hu Ausztráliában, Sydney városában zajlik a junior sportlövők világkupa-viadala, amelynek 10 méteres légpuska számában a 18 esztendős Pekler Zalán ezüstérmet nyert. A  magyar fiú ötödikként jutott a nyolcas döntőbe, ahol mindenki tiszta lappal indult, hiszen a pontok lenullázódtak. A finálé első felvonásában Peklernek, a három kínai, három indiai és egy szingapúri versenyzőnek kétszer öt lövéses sorozatot kellett bemutatnia, s csak ezután kezdődött el a kieséses szakasz, amelyben két lövésenként búcsúzott az éremharctól az utolsó helyen álló sportoló.

Pekler Zalán (jobbról) ezüstérmes lett a sidney-i junior világkupa 10 méteres légpuska számában
Pekler Zalán (jobbról) ezüstérmes lett a sidney-i junior világkupa 10 méteres légpuska számában
A magyar sportlövő a verseny kétharmadáig vezetett, de ekkor a kínai Liu Yuqi átvette az irányítást, és a végén 1.1 pontos előnnyel meg is nyerte a viadalt. Ennek ellenére szép teljesítmény az ezüstérem Zalántól. Erről a hazai szövetség nemzetközi és kommunikációs igazgatója, Molnár László is beszélt: „Azt gondolom, ez nagyon szép siker. Az Európa-bajnokság kicsit gyengébben sikerült Zalánnak. Kezdi megtalálni a formáját, és ez fontos. Ez volt az idény első világkupa-versenye, így csak azt tudom kívánni, hogy soha ne legyen rosszabb szezonkezdete. Kétségtelen, hogy jó az irány, bízunk a sikeres folytatásban.” Pekler Zalán bizonyíthat még Ausztráliában, ugyanis puskát ragad a 3x50 méteres versenyszámban, s emellett Horváth Leával a vegyes párosban is ki szeretnék harcolni minimum a döntőt. Leának egyébként nem sikerült fináléba kerülnie 10 méteres légpuskában, hiszen 618,3 pontot lőtt, a döntőhöz  viszont 621,6-es eredmény kellett volna. Pontszáma alapján a magyar leány a tizedik helyen végzett Sydneyben. Egyéb korosztályos hírek SPORTLÖVÉSZETBEN a sportági aloldalunkon.