UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Vívás

2018-03-22 18:41

Sok kicsi sokra megy?

Tizennégy utánpótláskorú versenyző szerepelhet a budapesti felnőtt párbajtőr Grand Prix-versenyen. A viadalon a korosztályos Európa-bajnokságon aranyérmes junior fiú- és kadét leánycsapat tagjai is pástra lépnek a MOM Sportcentrumban.

B. V. – utanpotlassport.huEgy héttel a 16 éves kardozó, Pusztai Liza csodálatos athéni ezüstérme után ismét utánpótláskorú vívók léphetnek pástra felnőtt Grand Prix-versenyen. Ezúttal a párbajtőrözőké lesz a főszerep, méghozzá Budapesten. A viadalt a MOM Sportcentrumban rendezik, s az élvonalbeli magyar utánpótláskorú versenyzők mellett természetesen honi legjobbjaink is neveztek. Ott lesz az aktuális olimpiai bajnok Szász-Kovács Emese és a világranglistán a kilencedik helyen álló Rédli András is.

Koch Máté (balra) és Andrásfi Tibor is pástra lép a budapesti felnőtt Grand Prix-n Fottó: Bizzi/FIE
Koch Máté (balra) és Andrásfi Tibor is pástra lép a budapesti felnőtt Grand Prix-n Fottó: Bizzi/FIE
De azért a fiatalok is szép számmal jelentkeztek. A fiúk mezőnyében például a néhány hete Szocsiban Európa-bajnok csapat négy tagjából Andrásfi Tibor, Debnár Gergely és Koch Máté is a mezőnyben lesz. Rajtuk kívül még a 20 éves Bánsági Barnabás és Cziráki Bálint és a már felnőtt válogatotthoz tartozó Bányai Zsombor öccse, Bányai Botond képviseli a hazai utánpótlást a legrangosabb hazai viadalon. A lányok még többen indulnak, ráadásul a kadét korosztályból is szép számmal szerepelnek versenyzők. Az Oroszországban aranyérmes leánycsapatból a 15 éves Büki Lili és az egyéniben is győztes Muhari Eszter, valamint a 16 esztendős Kolczonay Borbála is pástra lép majd. Rajtuk kívül öt juniorkorú leány (Borsody Emma, Gnám Tamara, Kardos Edina, Kazár Dóra, Petri Renáta) szerepelhet a fővárosi versenyen. A férfiak selejtezőjét pénteken, a nők kvalifikációját szombaton tartják, a főtábla küzdelmeit pedig vasárnap rendezik.

UTÁNPÓTLÁSKORÚ VERSENYZŐK A BUDAPESTI FELNŐTT GRAND PRIX-VERSENYEN Fiúk (6): Andrásfi Tibor (18, BVSC-Zugló), Bánsági Barnabás (20, BVSC-Zugló), Bányai Botond (19, Vasas), Cziráki Botond (20, Balaton), Debnár Gergely (19, BVSC-Zugló), Koch Máté (18, Vasas) Lányok (8): Borsody Emma (17, Vasas), Büki Lili (15, Tata), Gnám Tamara (18, Tata), Kardos Edina (17, Vasas), Kazár Dóra (Alföldi Vívó Akadémia), Kolczonay Borbála (16, Fless), Muhari Eszter (15, Budapesti Honvéd), Petri Renáta (17, Alföldi Vívó Akadémia)

Egyéb korosztályos hírek VÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.