UtánpótlásSport
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2018-03-23 12:57

Aranyúton a Fehérvár

Végletekig kiélezett csatában a Fehérvár AV19 csapata jutott az osztrák U20-as jégkorongbajnokság (EBYSL) döntőjébe. A magyar bajnoki fináléban is érdekelt Volán nagyon szoros mérkőzésen, 2–1-re múlta felül a Vasast a párharc mindent eldöntő mérkőzésén. A székesfehérváriak vezetőedzője, Kiss Dávid az utanpotlassport.hu-nak adott nyilatkozatában sűrű programról, a sérültekről és a szezon hátralévő, s egyben legfontosabb szakaszáról, na meg a döntőbeli ellenfélről, a szlovén Jesenice gárdájáról is beszélt.

B. V. – utanpotlassport.huA harmadik, s egyben utolsó mérkőzéséhez érkezett a Fehérvár és a Vasas elődöntős párharca az osztrák U20-as jégkorongbajnokságban (EBYSL). Az első találkozót a múlt hét szerdán a Volán nyerte, majd szombaton, hazai pályán egyenlítettek a piros-kékek. Így érkeztek a felek a mindent eldöntő székesfehérvári ütközetre.

A Fehérvár nagy csatában gyűrte le a Vasast az osztrák U20-as elődöntőben Forrás: jegkorongakademia.hu
A Fehérvár nagy csatában gyűrte le a Vasast az osztrák U20-as elődöntőben Forrás: jegkorongakademia.hu
A mérkőzést a hazaiak kezdték aktívabban, csaknem háromszor annyi lövést adtak le, mint ellenfelük, de a fegyelmezett Vasas a kapuban a remekül védő Garbacz Mátéval jól tartotta magát, s megúszta kapott gól nélkül az első harmadot. A folytatásban aztán gyorsan megtört a jég: Péter Andor öt perc elteltével betalált, s mivel az eredmény nem változott a játékrész végéig, a Volán előnyben kezdhette a végjátékot. A 48. percben Részegh Tamás megduplázta az előnyt, s úgy látszott, eldőlt az összecsapás. A Vasas azonban Szlama Dániel góljával villámgyorsan szépített, így nyílttá vált a hajrá. Ám a piros-kékek már nem tudtak egyenlíteni, így a Fehérvár jutott a döntőbe. A győztes csapat vezetőedzője, Kiss Dávid elégedetten értékelte a találkozót az Utanpotlassport.hu-nak. „Remek elődöntős párharcon vagyunk túl, három jó mérkőzést vívtunk. Érezhető volt, hogy a Vasas kiválóan felkészült belőlünk, megnehezítették a dolgunkat, gratulálok nekik az idei szerepésükhöz. Persze nem volt egyszerű, már csak azért sem, mert szerdán a hazai bajnokság döntőjében játszottunk a MAC ellen, de az évek során már hozzászoktunk ehhez a ritmushoz.” A székesfehérváriak helyzetét a sűrű program mellett nehezíti, hogy több játékosuk kidőlt a sorból. Például a gárda legponterősebb támadója, Vértes Nátán is. Emellett az U18-as csapattagokat szintén nélkülözniük kell, hiszen az U20-as bajnoki döntővel párhuzamosan az osztrák ifjúsági liga fináléja is zajlik. De sérültek ide vagy oda, a csapat céljai nem változtak, továbbra is mindkét bajnokságban az aranyéremre hajtanak. „Ha már idáig eljutottunk természetesen nem adjuk alább, az első helyen szeretnénk végezni. A hazai bajnokságban megszereztük az előnyt a MAC ellen, az osztrák ligában pedig a szlovén Jesenicét kell legyőzni. Biztosan nem lesz egyszerű, mert érett, technikás hokit játszanak, több játékosuk is az Alpesi Ligában edződik. Úgyhogy kiélezett döntőt várok.”

OSZTRÁK U20-AS BAJNOKSÁG (EBYSL), ELŐDÖNTŐ, 3. MÉRKŐZÉS Fehérvár AV19–Vasas 2–1 (0–0, 1–0, 1–1) Gólszerzők: Péter (25.), Részegh (48.), illetve Szlama (52.)

További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.