UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Egyéb sportágak

2018-03-23 16:10

Az Eb, mint tanulmányút

Lengyelországi túrára indultak a legjobb hazai utánpótláskorú fallabdázók. A négyfős magyar delegáció persze nem kirándulni ment Bielsko-Bialába, hanem a szombaton kezdődő U19-es Európa-bajnokságra, s a kontinensviadalon az elsődleges a cél a mezőny megismerése, feltérképezése és a versenyrutin megszerzése.

Bognár Domokos ‒ utanpotlassport.hu Európa legjobb junior korosztályú fallabdázói gyűlnek össze a lengyelországi Bielsko-Bialában, hogy megmérkőzzenek egymással. A több mint 100 versenyzőt felvonultató Eb-n három fiú – Dévald Péter, Dévald Tamás és Kamocsai Bendegúz – képviseli hazánkat. Edzőként elkíséri őket a szövetség utánpótlás-felelőse, Farkas János, aki az utanpotlassport.hu-nak nyilatkozott a kontinensviadalról.

2016-ban junior vébét rendeztek Lengyelországban Forrás: juniorsquash.pl
2016-ban junior vébét rendeztek Lengyelországban Forrás: juniorsquash.pl
„A fiúk mezőnyében hárman indulnak, de sajnos a lányok közül az egyetlen kiszemeltnek, Nagy Sárának vissza kellett mondania az utat, mert sérüléssel bajlódik. Számunkra az Eb gyakorlatilag tanulmányút lesz, amelyen megnézzük, hogy hol tartanak a korosztály legjobbjai. Dévald Péter és Kamocsai Bendegúz most lépett a juniorkorosztályba, Dévald Tamás pedig az U17-esek közé tartozik, úgyhogy még jövőre is mindannyian indulhatnak, és akkor akár robbanthatnak is. Az idén a csapatversenyeket ki is hagyjuk, csak egyéniben versenyeznek a srácok.” A sorsolás alapján a 64-es táblán Dévald Tamás az osztrák Kevin Schönnel, Kamocsai a walesi Lewis David Poole-lal, Dévald Péter pedig görög Kiriakosz Canakisszal kezd majd szombaton. „Nincs konkrét célkitűzésünk, de az azért elvárás a fiúkkal szemben, hogy a tizenhat közé bejussanak. A negyeddöntő pedig már óriási öröm lenne! Relatíve korán, már négy nappal a verseny előtt elkészítették a sorsolást, de nem igazán ismerjük az első ellenfeleket. Mindenesetre bízunk a jó szereplésben az év legfontosabb korosztályos megméretésén.” További korosztályos hírek FALLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.