UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2018-03-23 20:42

Négy Nemzet, két siker

Az ifjúsági és a serdülő leány kézilabda-válogatott is magabiztos győzelemmel kezdte a hét végi Négy Nemzet-tornát. Az idősebbek a hollandokat verték Dabason, a fiatalabbak az osztrák csapatot múlták felül Balatonbogláron.

B. V. – utanpotlassport.huAz ifjúsági és a serdülő leány kézilabda-válogatott is négycsapatos nemzetközi tornán vesz részt a hét végén. Az U18-as együttes Dabason a holland, a dán és a norvég válogatott ellen játszik, míg az U16-osok a francia, román, osztrák hármassal mérik össze a tudásukat Balatonbogláron.

Pál Tamara hét gólt szerzett a hollandok ellen a dabasi tornán
Pál Tamara hét gólt szerzett a hollandok ellen a dabasi tornán
A Bohus Bea vezette ifik a holland válogatott ellen kezdték a tornát. A tavaly EYOF-győztes és Eb-bronzérmes társaság az első percekben még fej-fej mellett haladt a riválissal. Azt követően azonban ritmust váltottak Pál Tamaráék, s elléptek a hollandoktól. Olyannyira, hogy már kilenc góllal is vezetett a magyar csapat, a szünetet pedig 20–14-es állásnál kezdték meg a felek. A pihenő után is folytatódott a válogatott dominanciája, az előny szinte folyamatosan nőtt, s látszólag kényelmes siker arattak a lányok: tizenkét góllal, 39–27-re győztek. A hétgólos Pál Tamara és a hatig jutó Kácsor Gréta produkciója mindenképpen kiemelendő. Az ifjúsági válogatott szombaton a szintén győzelemmel kezdő norvégok ellen lép pályára 18 órától.

LEÁNY IFJÚSÁGI NÉGY NEMZET-TORNA, DABAS Magyarország–Hollandia 39–27 (20–14) Legjobb magyar góllövők: Pál  7, Kácsor 6, Bánfai  5 A másik mérkőzésen: Norvégia–Dánia 26–25 Szombat: Dánia–Hollandia, 16; Magyarország–Norvégia, 18 Vasárnap: Magyarország–Dánia, 9; Norvégia–Hollandia, 11

A serdülők a papíron leggyengébb osztrák csapat ellen kezdtek. Kiss Szilárd együttese azonnal magához ragadta a kezdeményezést, s folyamatosan vezetett. Aztán a 21. percben fordult a kocka, s az osztrákok két góllal elhúztak. Ezt figyelembe véve nagy bravúr, hogy a második félidőt négygólos előny (20–16) tudatában kezdhette a magyar csapat. A folytatásban tovább nyílt az „olló”, a házigazda rengeteg gólt dobott, minek nyomán persze egyre nőtt a differencia, s tizenöt góllal, 43–28-ra győzött. A mieink legeredményesebb játékosa, Bárdy Noémi nyolcszor talált a hálóba. A serdülők szombaton az első fordulóban a franciákat legyőző románokkal találkoznak délután 4 órától.

LEÁNY SERDÜLŐ NÉGY NEMZET-TORNA, BALATONBOGLÁR Magyarország–Ausztria 43–28 (20–16) Legjobb magyar góllövők: Bárdy 8, Rittlinger 5, Kajdon 4 A másik mérkőzésen: Franciaország–Románia 30–38 Március 24., szombat: Magyaroszág–Románia, 16; Franciaország–Ausztria, 18 Március 25., vasárnap: Magyarország–Franciaország, 11; Románia–Ausztria, 13

További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon