UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2018-03-24 21:20

Dupla duplázás

Ugyan az utolsó játéknap még hátra van, az ifjúsági és a serdülő leány kézilabda-válogatott is megnyerte már a hétvégi nemzetközi tornát. Az U18-asok a norvégok, az U16-osok a románok legyőzésével biztosították be elsőségüket.

B. V. – utanpotlassport.hu A hétvégi Négy Nemzet-tornák első napján mind a serdülő, mind az ifjúsági leány kézilabda-válogatott győzött, így csapataink jó pozícióból várhatták a szombati folytatást.

Az U18-asok, vagyis az ifjúságiak az első napon a dánokat legyőző norvég válogatottal találkoztak Dabason. A magyar csapat kitűnően rajtolt, öt perc után már magabiztosan, 4–1-re vezetett, s előnyét a szünetig megőrizte, sőt tovább növelte. Harminc perc után 17–12-re vezetett Bohus Bea együttese. A folytatásban tíz gól fölé is nőtt a különbség, így a válogatott a pénteki után újabb fölényes sikert könyvelhetett el. A magyar csapat 33–21-re nyert; a legeredményesebb játékos ezúttal a győriek beállósa, Varga Emőke volt. A magyar válogatott az utolsó fordulóban, vasárnap reggel 9 órakor játszik a dánokkal, immár biztos tornagyőztesként.

LEÁNY IFJÚSÁGI NÉGY NEMZET-TORNA, DABAS Magyarország–Norvégia 33–21 (17–12) Legjobb magyar góllövők: Varga E. 7, Szabó N. 5, Kácsor, Pál, Schatzl 4-4 A másik mérkőzésen: Hollandia–Dánia 27–26 A torna állása: 1. Magyarország 4 pont, 2. Hollandia 2, 3. Norvégia 2, 4. Dánia 0 Vasárnap: Magyarország–Dánia, 9; Norvégia–Hollandia, 11

A serdülőválogatott tizenegy góllal nyert Románia ellen Forrás: NEKA
A serdülőválogatott tizenegy góllal nyert Románia ellen Forrás: NEKA
A serdülő lányok a román csapat ellen folytatták a balatonboglári tornát. Kiss Szilárd együttese az első mérkőzésen bő negyven gólt dobott Ausztriának. A támadójáték ezúttal is remekül működött, hiszen több, mint húsz gólt lőtt a válogatott az első félidőben, így hat góllal vezetett a második felvonás előtt (22–16). A szünet után sem változott a játék képe, a mieink domináltak a keleti szomszéd ellen, így az ifjúságiakéhoz hasonló, tekintélyt parancsoló sikert arattak. Tizenegy góllal győztek úgy, hogy 44-szer találtak a nagy rivális hálójába. Az utolsó játéknapot a serdülőegyüttes is már biztos tornagyőztesként várja, vasárnap délelőtt 11 órától a francia válogatott lesz az ellenfél.

LEÁNY SERDÜLŐ NÉGY NEMZET-TORNA, BALATONBOGLÁR Magyarország–Románia 44–33 (22–16) Legjobb magyar góllövők: Farkas J. 6, Méria, Németh I., Rónai, Vámos 5-5 A másik mérkőzésen: Ausztria–Franciaország 24–23 A torna állása: 1. Magyarország 4 pont, 2. Románia 2, 3. Ausztria 2, 4. Franciaország 0 Vasárnap: Magyarország–Franciaország, 11; Románia–Ausztria, 13

 További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.