UtánpótlásSport
2024. április 23.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Egyéb sportágak

2018-03-24 17:21

Edzőmeccsek az őshazában

Először járt magyar utánpótlás-rögbicsapat Angliában; az U18-as válogatott élt is az alkalommal, és két edzőmeccset játszott a szigetországban. Ráadásul mindkettőn derekasan helytállt.

Bognár Domokos ‒ utanpotlassport.hu Angliában, a sportág őshazájában vendégeskedett az áprilisi, zágrábi Eb-re készülő U18-as rögbiválogatott. A magyarok a Wolverhamptonban töltött napok alatt két helyi korosztályos csapattal is megmérkőztek a felkészülés jegyében, amiért nem győztek elég hálásak lenni Kiss Antalnak, a sportági szövetség elnökének, aki rengeteget dolgozott azért, hogy összejöjjön az utazás.

A válogatott Kiss Antalnak is megköszönte az angliai túrát Forrás: MRGSZ
A válogatott Kiss Antalnak is megköszönte az angliai túrát Forrás: MRGSZ
A 26 fős utazó keret még március 20-án repült Birminghambe, majd buszozott tovább Wolverhamptonba, ahol másnap délelőtt már tréninget vezényelt Richie Williams vezetőedző. Az esti mérkőzésen a birminghami Dudley Kingswinford Colts korosztályos csapata volt az ellenfél, és a magyar válogatott egyáltalán nem vallott szégyent. Az 53‒40-re elveszített mérkőzésen az eredmény ellenére kiválóan helytállt a társulat. A mély talajhoz és a villanyfényes mérkőzésekhez nem szokott magyarok egyáltalán nem illetődtek meg, a szövetség rövid beszámolója szerint „eszeveszett gyors labdák” jellemezték a meccs elejét, de a későbbiekben is tempós, harcos volt a játék képe. A helyiek vezettek sokkal is, ám a végén meglepődve tapasztalták, hogy csak 13 pont lett a különbség, mivel a vendégcsapat is több célt elérve, mutatós játékkal rukkolt elő. A mérkőzést pihenőnap követte, városnézéssel, kikapcsolódással Birminghamben, de nem sok idő maradt a feltöltődésre, pénteken ismét a munkáé volt a főszerep. A délelőtti edzés mellett meccselemzés is szerepelt a programban, majd este jöhetett a második találkozó, amelyen a Wolverhampton U18-as gárdája volt az ellenfél.
Egységben az erő, így gondolják az U18-as válogatott rögbisek is Forrás: MRGSZ
Egységben az erő, így gondolják az U18-as válogatott rögbisek is Forrás: MRGSZ
Végeredményben ismét szoros hazai győzelem született, a fiatalabb magyarok 38–31-re maradtak alul, de azon túl, hogy fizikálisan még nem érték el a szigetországi csapatok szintjét, maximálisan elégedettek lehettek a túrán játszott edzőmeccsekkel. Az együttes ‒ bár még nem végleges az Eb-keret ‒ erősebben és tapasztaltabban érkezett haza Angliából, a következő állomás pedig a már említett, zágrábi kontinenstorna lesz További korosztályos hírek RÖGBIBEN a sportági aloldalunkon.