UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kajak-kenu

2018-03-24 11:23

Irány Barcelona!

„Gyakorlatilag sehol sem borult a papírforma, és a várakozásaink beigazolódtak. Magasan kiemelkedtek a mezőnyből azok a sportolók, akik az első helyen végeztek. Az ezüstéremért nagy csaták voltak, de végül ott sem született meglepetés” - összegzett Makrai Csaba, a kajak-kenuzók utánpótlás szövetségi kapitánya, miután lezajlott az ifjúsági olimpiai-válogató az olaszországi Sabaudiában.

Krasznai Bence – utanpotlassport.hu Lezajlott a magyar kajak-kenuzók ifjúsági olimpiai-válogatója az olaszországi Sabaudiában, így kiderült, hogy szakáganként a háromból melyik két versenyző jut tovább a barcelonai kvalifikációs versenyre. A fiataloknak bizonyítaniuk kellett szlalomban és síkvízen egyaránt, mivel az ifjúsági ötkarikás játékokon is mindkettőben rajthoz kell majd állniuk.

Rendessy Eszter elsőként jutott tovább a barcelonai ifjúsági olimpiai kvalifikációs versenyre
Rendessy Eszter elsőként jutott tovább a barcelonai ifjúsági olimpiai kvalifikációs versenyre
Fiú kajakban Kiss Ádám és Majoros Mátyás végzett az első két helyen, és szerzett indulási jogot az áprilisi, katalóniai versenyre. Leány kajakban Rendessy Eszter és Újfalvi Laura, leány kenuban Gönczöl Laura és Opavszky Réka, míg fiú kenuban Pálla Balázs és Kuska Bence küzdhet majd meg a Buenos Aires-i részvételért. Makrai Csaba, utánpótlás szövetségi kapitány értékelte a verseny eredményét: „Gyakorlatilag sehol sem borult a papírforma, és a várakozásaink beigazolódtak. Magasan kiemelkedtek a mezőnyből azok a sportolók, akik az első helyen végeztek. Az ezüstéremért nagy csaták voltak, de végül ott sem született meglepetés.” Makrai elárulta, hogy a fiatal versenyzők az elmúlt két hétben hűvös, esős időben edzettek, de ez sem hátráltatta őket abban, hogy a maximumot nyújtsák. „Ugyanolyan lelkesedéssel gyakorolták az eszkimófordulókat a tíz fokos vízben, mint otthon a medencében. Nagyon sajnáltam őket, de mindenki bizonyította elszántságát és akaraterejét.” A szövetségi kapitány külön kiemelte az edzői stáb munkáját is: „Egyik szakember sem tett különbséget a másik egyesületből érkező sportolóval szemben, pedig mindenkinek itt volt a saját versenyzője. Ezúton is köszönöm Samu Andrea, Németh Gergő, László Csaba és Gönczöl János munkáját. Amint hazaértünk, folytatjuk a fizikai és mentális felkészülést a legjobbakkal. Konzultáltam a szövetség sportpszichológusával, aki különböző stresszkezelési technikákat és néhány hasznos gyakorlatot mutat majd meg a gyerekeknek, hiszen nekik még új a világverseny hangulata, és az ezzel járó nyomás is.” A mester arról is beszélt, hogy bízik a válogatott barcelonai sikerében. „A magyar kajakos célja csakis az lehet, hogy nyerjen. Biztos vagyok abban, hogy mindenki megtesz minden tőle telhetőt az olimpiáért, azonban jóslatokba nem tudok bocsátkozni, mivel nem ismerjük a nemzetközi mezőnyt. Az eredményünk nagyban függ attól, hogy egyes országok mennyire erős generációval állnak majd rajthoz.”

IFJÚSÁGI OLIMPIAI-VÁLOGATÓ, SABAUDIA Férfi kajak: 1. Kiss Ádám, 2. Majoros Mátyás, 3. Kurdi Csongor. Férfi kenu: 1. Pálla Balázs, 2. Kuska Bence, 3. Pálos Huba. Női kajak: 1. Rendessy Eszter, 2. Újfalvi Laura, 3. Kőhalmi Emese és Rugási Csilla. Női kenu: 1. Gönczöl Laura, 2. Opavszky Réka, 3. Horányi Dóra.

További korosztályos hírek KAJAK-KENUBAN a sportági aloldalunkon.