UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2018-03-24 16:08

Négy gól, de oda az Eb...

Az angolokkal szembeni, szerdai, háromgólos vereség után szombat délután a házigazda macedónok ellen lépett pályára a magyar U19-es válogatott az Európa-bajnoki selejtező elitkörében. A szkopjei találkozót – nem akármilyen izgalmak után – 4–3-ra megnyerték a mieink, ám a továbbjutás ezzel együtt is elúszott.

Munkatársunktól – utanpotlassport.hu Mivel az Európa-bajnokságon csupán a csoportelsők vehetnek részt, az angolok elleni 4–1-es fiaskót követően már csak a szebb folytatás lehetett a reális célja Németh Antal együttesének. A vendéglátó macedónok elleni mérkőzésen – az előzmények ismeretében legalábbis – jó esély mutatkozott, hiszen a rivális az első játéknapon 2–1-es vereséget szenvedett a lettektől.

A magyar U19-es válogatott Forrás: MLSZ
A magyar U19-es válogatott Forrás: MLSZ
Remekül is kezdődött a meccs, a magyar fiatalok már a 4. percben megszerezték a vezetést. Lustyik szabadrúgása a kapufáról vágódott vissza a mezőnybe, s a labdára lecsapó Mocsi kapásból a hálóba bombázott (1–0). Sajnos nem sokáig tartott az öröm, mert nyolc perc elteltével egyenlített az ellenfél: Atanaszov majdnem az alapvonal adta vissza középre a labdát, az őrizetlenül hagyott Kolevszki pedig a kapu torkából a jobb alsó sarokba fejelt (1–1). A 36. percben aztán újra lendülhettek a kezek: Kiss Tamás a bal szélről betört a tizenhatoson belülre, majd az érkező Schön elé tálalt, és a ballábas játékos nem hibázott (2–1). Csakhogy az összecsapás továbbra is hektikusan folytatódott, s az első félidő hosszabbításában Macedónia újból egalizált, miután Mitrovszki lövése Kiliti lábát érintve a hálóban kötött ki (2–2). A szünet után a hazaiak kezdtek jóval aktívabban, ráadásul az 56. percben tizenegyeshez jutottak annak nyomán, hogy Krebsz elkaszálta Atanaszovot a tizenhatoson belül. A sértett büntetőjét azonban Bese hárította, így átmenetileg fellélegezhetett a magyar tábor. De valóban csak átmenetileg, mert a 64. percben Kolevszki vezetéshez juttatta a házigazdát… (2–3). Három perccel később megint csak fordult a kocka, és visszatért a remény: Mitrovszki kezezését követően ismét büntetőt ítélt a játékvezető, s Lustyik nem hibázott, így 3–3-ra módosult az állás. De még nem volt vége! A 82 percben a csereként beállt Bévárdi folytatta a gólszüretet, miután a szólózó Schöntől pazar labdát kapott. A magyar válogatott visszavette a vezetést (4–3), és mi egyébben bizakodhattunk volna, mint hogy most már nem lesz dolga az eredményjelző kezelőjének… És nem is lett, így a fordulatos találkozón a mieink megszerezték mindhárom pontot. Ezzel együtt, fájdalom, az Eb-re jutásra már matematikai esély sem maradt, mivel az angolok 3–0-ra elintézték a magyarok utolsó, keddi ellenfeleit, a letteket is.

U19-ES EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐ, ELITKÖR Macedónia–Magyarország 3–4 (2–2) Szkopje Játékvezető: Kozik (ukrán) Magyarország: Bese – Krebsz, Mocsi, Bolla G., Berdó (Kiliti, 30.) – Schäfer (Májer, 62.), Lustyik, Banó-Szabó – Kiss T. (Bévárdi, 76.), Kundrák, Schön. Szövetségi edző: Németh Antal Gól: Kolevszki 2 (12. és 64.), Mitrovszki (45.) illetve Mocsi (4.), Schön (36.), Lustyik (67., 11-esből), Bévárdi (82.) A csoport másik mérkőzésén: Anglia–Lettország 3–0 A csoport állása: 1. Anglia 6 pont, 2. Magyarország 3 (5–7), 3. Lettország 3 (2–4), 4. Macedónia 0

További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.