UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Cselgáncs

2018-04-08 22:10

Csendes zárás

Véget ért a berlini ifjúsági cselgáncs Európa-kupa, amelyen részt vett a magyar válogatott is. A vasárnapi nap némiképp csendesebbre sikeredett, mint a szombati, ugyanis mindössze egy bronzérmet nyertünk, mégpedig a 73 kilogrammos Nerpel Gergely révén.

Krasznai Bence – utanpotlassport.hu Véget ért az ifjúsági cselgáncsozók berlini Európa-kupája, amelynek zárónapján egy bronzérem mellett három pontszerző helyet szerzett a magyar válogatott. A 73 kilogrammos Nerpel Gergely felállt a dobogó harmadik fokára. A főtáblán cseh és szerb versenyzőt múlt felül, utána azonban kikapott a holland Koen Hegtől. A vigaszágon felnőtt magyar bajnoki aranyérmeshez méltón menetelt végig, ugyanis két azeri dzsúdóst, és magyar vetélytársát, Tóth Botondot is legyőzte. Botond teljesítménye egyébként a hetedik helyre volt elegendő. Ő grúz és bolgár dzsúdóst vert meg, majd egy olasztól kapott ki, így került a vigaszágra, ahol, miután holland ellenfelét felülmúlta, Nerpellel találkozott, aki ellen már nem volt ellenszere. A 81 kilós Bajcsev Tamás lengyel, izrael, lett, holland, majd azeri vetélytárson kerekedett felül, ezután viszont egy ukrán és egy izraeli versenyzőtől  is vereséget szenvedett, és ez a teljesítmény ötödik helyet jelentette számára.

A 73 kilós Nerpel Gergely (elöl) egyik kedvenc dobása a bronzéremre volt elegendő
A 73 kilós Nerpel Gergely (elöl) egyik kedvenc dobása a bronzéremre volt elegendő
Kilencven és plusz kilencven kilogrammban négy magyar cselgáncsozó versengett, viszont pontszerző helyre végül senki nem ért oda. Turánszki Zalánt (90 kg) német, Ijjas Attilát (90 kg) izraeli és holland, Varga Donátot (+90 kg) német, míg Dorn Csanádot (+90 kg) szerb sportoló búcsúztatta. A +70 kilós Faragó Petra a hetedik helyen zárta a berlini Európa-kupát, s ezzel a lányok között ő volt a nap egyetlen magyar pontszerzője. Petra holland és lett versenyző ellen nyert, azonban az elsőszámú hollanddal és török vetélytársával már nem bírt. Bejczi Zsuzsanna, az ifjúsági leányválogatott szakágvezetője így értékelte a németországi megméretést: „A 63 kilogrammosok mezőnyében Bajcsev Vivientől örültem volna éremnek, azonban ez most nem jött össze, miután bolgár vetélytársával szemben alulmaradt. Bízom abban, hogy hamarosan beérik az ő munkája. Ami a pluszos lányokat illeti: vártam tőlük a dobogós helyezéseket, és valamelyest csalódott vagyok, hogy ez most nem sikerült. Kicsi hiányérzet maradt bennem emiatt, de a tegnapi nappal együtt, összességében nem vagyok elégedetlen.”

IFJÚSÁGI EURÓPA-KUPA, BERLIN A magyar válogatott eredménye a két versenynapon Fiúk 50 kg: 7. Farkas Bence és Gombás Bálint. 60 kg: 3. Szatmári György. 66 kg: Horváth Bence, kiesett. 73 kg: 3. Nerpel Gergely, 7. Tóth Botond; Murányi Tamás, kiesett. 81 kg: 5. Bajcsev Tamás; Bertók Krisztofer és Boros Iván kiesett. 90 kg: Turánszki Zalán és Ijjas Attila kiesett. +90 kg: Varga Donát és Dorn Csanád kiesett. Leányok 48 kg: 2. Kardos Tímea; Klein Dorina és Kőszegi Rebeka kiesett. 52 kg: 3. Ábrahám Titanilla. 63 kg: Vit Lili és Bajcsev Vivien kiesett. +70 kg: 7. Faragó Petra és Farkas Szilvia kiesett.

További korosztályos hírek CSELGÁNCSBAN a sportági aloldalunkon.