UtánpótlásSport
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Röplabda

2018-04-18 21:19

Egy szettnyi rövidzárlat

A magyar U17-es leányválogatott számára a szerdai nappal véget ért a szófiai Európa-bajnokság. Kőnig Gábor csapata Oroszország ellen lépett pályára az utolsó körben, az első és a harmadik szettben partiban volt ellenfelével, a második játszmát viszont gyorsan el kell felejtenünk. Az oroszok 3‒0-ra győztek, és csoportelsőként jutottak tovább.

K. N. utanpotlassport.huBecsületéért és a fehéroroszok elleni összecsapáson csúnya sérülést szenvedett Berkó Liliért küzdött a magyar U17-es leányválogatott a szófiai Európa-bajnokság utolsó csoportmérkőzésén Oroszország ellen. Már korábban eldőlt, hogy a mieink már biztosan nem juthatnak tovább csoportjukból, így igazából tét nélkül léphetett pályára a Kőnig Gábor vezette magyar együttes. Ez meg is látszott a lányokon, az első szettben ugyanis szinte végig partiban voltak az oroszokkal. Kiss Anna nyitásaival gyorsan 5:2 volt a javunkra, mikor az oroszok eszméltek, hogy már megy a meccs. Ekkor kezdődött a nagy csata, hol a mi csapatunk, hol pedig ellenfél vezetett. Egészen 17:17-ig kiegyenlített küzdelem zajlott a pályán, utána viszont az oroszok sebességet váltottak, amivel a magyar lányok nem tudták tartani a lépést, így négy ponttal ellenfelünk nyerte az első játszmát.

A második szettben a padlóra küldtek minket az oroszok Fotó: CEV
A második szettben a padlóra küldtek minket az oroszok Fotó: CEV
Ha a második szett magyar sikereiről kellene írnunk, itt vége is lenne ennek a fejezetnek. Ebben a felvonásban nem sok örömünket leltük, a lányok teljesen szétestek fejben, Kőnig Gábor szinte mindenkit kipróbált, de semmi nem segített. Mindössze négy(!) pontot szerzett a magyar csapat. A térfélcserét követően viszont minden visszatért a régi kerékvágásba, Boskó Ági nyitássorozata és Orosz Bianka blokkjai ötpontos magyar előnyt eredményeztek. A mieink a folytatásban is kitettek magukért, volt négy pontos előnyünk is a szett második felében sőt, húszig nálunk volt az előny, ám az oroszok megint időben eszméltek, és a maguk javára fordították a harmadik játszmát is. „A kollégákkal nagyon összenéztük a második szettben. Akkor teljesen szétesett a csapat, gyakorlatilag mindenkit lecseréltem, aztán vissza, de sehogy nem akart működni a játék. Teljes rövidzárlat volt a lányoknál. Fogalmam sincs mi történt, a későbbiekben majd visszanézzük együtt, mi volt a gond. A lányok első és harmadik szettben nyújtott teljesítménye viszont megsüvegelendő − értékelt Kőnig Gábor.

LEÁNY U17-ES EURÓPA-BAJNOKSÁG, SZÓFIA, CSOPORTKÖR, 5. FORDULÓ Magyarország–Oroszország 0:3 (-21, -4, -22) Magyarország: Stollár (1), Manninger, Sziládi (5), Araczki (2), Vecsey (9), Kertész (liberó), Boskó (1), Kiss (11), Tatár (2), Orosz (5), Szabó (10) Szövetségi edző: Kőnig Gábor A csoport többi találkozóin: Fehéroroszország−Szlovénia 1:3, Bulgária−Szerbia 19:00-tól A csoport állás: 1. Oroszország 13 pont, 2. Szlovénia 9 , 3. Bulgária 6 (győzelem: 3, 4. Fehéroroszország 7 (2), 5. Szerbia 6 (2), 6. Magyarország 1

További korosztályos hírek RÖPLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.