UtánpótlásSport
2024. április 16.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2018-04-20 18:18

Vereség a végére

Simán kikapott az utolsó mérkőzésén, s a negyedik helyen zárt az U18-as válogatott a kijevi divízió I/B csoportos jégkorong-világbajnokságon. Glen Williamson csapata a pénteki zárónapon az osztrák együttessel szemben maradt alul, így két győzelemmel és három vereséggel zárta az ukrajnai tornát.

Bruckner Vince – utanpotlassport.huA távolinak látszó feljutás miatt a dobogós helyezés elérésének reményében lépett jégre az U18-as válogatott a Kijevben zajló U18-as divízió I/B csoportos jégkorong-világbajnokság utolsó napján. A magyar csapat az első két mérkőzését megnyerte, az azt követő kettőt viszont elvesztette Ukrajnában, így várta a zárófordulót, az osztrákok elleni pénteki összecsapást.

Vereséggel zárta a kijevi vb-t az U18-as válogatott Forrás: MJSZ
Vereséggel zárta a kijevi vb-t az U18-as válogatott Forrás: MJSZ
Az összecsapás nem kezdődött jól, a rivális először emberelőnybe került, amit ugyan még sikerült kivédekezni, de tíz perccel később már nem úszta meg a válogatott, Rossi révén előnybe kerültek az osztrákok, s az első szünetig nem is változott az eredmény (0–1). A folytatásban is az ellenfél volt aktívabb, játékosai a második harmadban is csaknem kétszer annyiszor lőttek kapura, mint a mieink. A 28. percben Baumgartner találata után igen távol került a magyar csapat dobogótól is (0–2). Az utolsó harmadban sem sikerült közelebb kerülni az ellenfélhez, sőt a további két osztrák gól végérvényesen eldöntötte a találkozót, így Glen Williamson együttese vereséggel zárt a világbajnokságot. Ezzel már az ukrán–román zárómeccs előtt eldőlt, hogy a magyarok a negyedik helyen zárják a tornát, így az U18-asok jövőre is az I/B divízióban szerepelhetnek. A feljutást a Románokat felülmúló ukránok harcolták ki.

U18-AS VILÁGBAJNOKSÁG, KIJEV Magyarország–Ausztria 0–4 (0–1, 0–1, 0–2) Gólszerzők: Rossi 2 (14. és 54.), Baumgartner (28.), Judth (48.) Április 14., szombat Japán–Ukrajna 1–0 Ausztria–Olaszország 2–1 Magyarország–Románia 5–0 Április 15., vasárnap Ausztria–Ukrajna 3–5 Japán–Románia 5–3 Magyarország–Olaszország 4–0 Április 17., kedd Románia–Olaszország 1–7 Ausztria–Japán 4–0 Magyarország–Ukrajna 3–4 Április 18., szerda Ausztria–Románia 7–1 Magyarország–Japán 2–3 – szétlövéssel Olaszország–Ukrajna 1–3 Április 20., péntek Olaszország–Japán 3–2 Magyarország–Ausztria 0-4 Ukrajna–Románia A világbajnokság végeredménye: 1. Ukrajna 12 pont, 2. Ausztria 12, 3. Japán 10, 4. Magyarország 7, 5. Olaszország 4, 6. Románia 0.

További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon