- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

Újraépítkezne a debreceni klub

KÜLSŐ TUDÓSÍTÁS – Puskás Zoltán (Debrecen) Debrecenben a gombfoci versenyszerű változatának, a szektorlabdának az „újkori története” 1992-ig vezethető vissza, amikor is a sportág akkori nagyjai bemutatót tartottak a városban. Akkor hat lelkes fiatal vágott neki a szektorlabda elsajátításának. A létszám lassan, de biztosan növekedett, és 1994-ben megalakult a Debreceni Asztali-Labdarúgó Club, Réti János vezetésével.

Csapatban 1999-ben osztályozót játszhattunk az első osztályba kerülésért. Egyéni versenyeken is értünk el szép sikereket (Puskás László az 1-2. hely között ingázott, és leigazolta az első osztályú Kecskemét is), ám ez sem mentette meg a klubot a csődtől, és kilenc szép év után, 2003-ra feloszlott a társaság.

Hétesztendőnyi pihenést követően, 2010 őszén a klub magja ismét értekezletet tartott, és egyhangúlag eldöntöttük, hogy visszatérünk a gombfoci életbe, ismét lesz Debrecennek csapata. Terveink között szerepel egy utánpótlás bázis kialakítása is, ahol a jövő Európa- illetve világbajnokait nevelhetjük ki. Nem utolsósorban egy erős debreceni csapat létrehozása is a cél.

Jelenleg heti rendszerességgel, négy-öt fő részvételével készülünk a júniusban kezdődő NB III-as küzdelmekre. A cél nem lehet más, mint a magasabb osztályokba kerülés, ám az indulásra jelen állás szerint nem lesz lehetőségünk, mert nem adottak a feltételek a klub újra alapítására sem az anyagi háttér, sem pedig a létszám tekintetében, hiszen a versenyszabályzat értelmében csak egyesület vehet részt a szövetség rendezvényein.

Így az a kérésünk, hogy aki bármivel segíteni tudná a debreceni gombfoci újraélesztését, az egyesület újraalapítását, vegye fel velünk a kapcsolatot, hozzunk ismét versenyeket, érmeket a városba.

Elérhetőségeink: http://www.debreceni-gombfoci.eu; [email protected]