UtánpótlásSport
2024. április 18.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Egyéb sportágak

2011-06-21 21:55

Bobcat-Rugóláb 8-3

A Magyar Műugró Szakszövetség június 18-án és 19-én rendezte meg a D és a C korosztály számára az országos bajnokságot a Széchy Tamás Uszodában. A szombati kánikula után a vasárnapra megérkezett hideg nehezítette a fiatal ugrók versenyzését, akik mindezek ellenére tisztességesen helytálltak a számukra az év fő eseményének számító viadalon.

Munkatársunktól A hétvége legeredményesebb versenyzőjének a három aranyérmet begyűjtő, C korcsoportos Veres Kamilla bizonyult. A Rugóláb Lendület SE ugrója sem 1 és 3 méterről, sem toronyból nem talált legyőzőre. A fiúk közül a Bobcat Műugró Egyesület két fiatalja is külön kiemelést érdemel: a C korosztályos Ligárt Ábel az 1 és a 3 méteres számot is megnyerte, a D kategóriás Lengyel Lénárd, viszont nem csupán a saját korcsoportjában állhatott fel kétszer is a dobogó legmagasabb fokára, hanem az idősebbek között is begyűjtött egy-egy ezüst- és bronzmedált. Összességében a tizenegy versenyszám aranyérmein nyolc-három arányban a Bobcat és az RLSE osztozott.
Érdekesség, hogy a hétvége három győztese is szülei nyomdokaiba lépett. Veres Kamilla az RLSE edzőjének, Haász Katalinnak a lánya, Ligárt Ábel a többszörös Európa-bajnoki érmes Barta Nórát trenírozó Ligárt Balázs fia, Sándor Petra édesanyja pedig a Bobcat szakvezetője, Kárpáti Éva. A VERSENYSZÁMOK GYŐZTESEI FIÚK D-1 méter: Lengyel, Lénárd (Bobcat ME, edző: Cserba Brigitta). C-1 méter: Ligárt Ábel (Bobcat ME, edző: Cserba Brigitta). C-torony: Szabó Milán (Bobcat ME, edző: Kárpáti Éva). D-3 méter: Lengyel Lénárd (Bobcat ME, edző: Cserba Brigitta). C-3 méter: Ligárt, Ábel (Bobcat ME, edző: Cserba Brigitta). LÁNYOK D-1 méter: Fischer Blanka (Bobcat ME, edző: Kárpáti Éva). C-1 méter: Veres Kamilla (RLSE, edző: Haász Katalin). D-torony:Sándor Petra (Bobcat ME, edző: Kárpáti Éva). C-torony: Veres Kamilla (RLSE, edző: Haász Katalin). D-3 méter: Fischer Blanka (Bobcat ME, edző: Kárpáti Éva). C-3 méter: Veres Kamilla (RLSE, edző: Haász Katalin). Részletes eredmények a Műugrás/Eredmények/Hazai menüpontban. Képgaléria