- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

Selejtezett a harmadosztály

A közelmúltban, a nyári szünetet megelőzően Budapesten rendezték a Magyar Asztali-Labdarúgó Szövetség NB III-as országos csapatbajnokságának selejtezői küzdelmeit. A mérkőzéseknek a FORSE Irodaház és Munkavállalói Szálló ebédlője adott otthont.

KÜLSŐ TUDÓSÍTÁS – Deme Gyula (Szeged) A versenyen az országos szövetség tagszervezeteinek csapatai mellett a felsőbb osztályokban szereplő egyesületek tartalék- és utánpótlás csapatai vettek részt, valamint olyan klubok és baráti társaságok együttesei, amelyek nem tagjai a MALSZ-nak. A szervezők ezzel is segítették a kis létszámú, amatőr csapatok bekapcsolódását a versenyrendszerbe.

Előzetesen tizenkét csapat nevezett az ország szinte minden régiójából. Két hatos csoportra osztották a mezőnyt, ezeken belül teljes körmérkőzést játszottak a résztvevők. A két csoport első három helyezettje került a főágra, ahol ismét körmeccs döntött a legjobb négybe jutásról, illetve a helyezésekről. A többiek sem maradtak feladat nélkül: a vigaszágon az alsóbb helyezések sorsa is eldőlt.

A már említett első négy helyezett jogot szerzett a döntőben való szereplésre, amit október 16-án rendeznek, szintén a fővárosban. Ennek tétje a dobogós helyezések és érmek mellett az NB II-be jutás.

Nem meglepő, hogy a váciak első osztályt is megjárt alakulata magabiztos előnyre tett szert a selejtezőben, és vezet, az első ízben induló szegediek dobogós helyezése viszont mindenképpen a bravúr kategóriába sorolható. A papírforma szerint is továbbjutónak számító tiszavasvári csapat „csupán” igazolta játékerejét.

A középmezőny népes táborát elsősorban a fővárosi egyesületek fiataljai alkotják, közéjük férkőzött be az újonc maroslelei gárda. A legsikeresebb nevelőműhelynek számító rózsadombiak gyerekekkel versenyezve sem lettek utolsók, őket a pestszentlőrinciek és soproniak követték a sorban; ezek a csapatok még ismerkednek a játékkal, és az első megmérettetésük volt a mostani.

Összességében megállapítható, hogy a tíz-tíz együttessel működő NB I-nek és NB II-nek kiváló hátországa a harmadosztály, hiszen itt a tartalékok is folyamatos játéklehetőséghez jutnak, mi több: lehetőség nyílik az utánpótlás korúak csapatba építésére is.

Eredmények ITT [1].