- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

Fesztivál volt Szegeden

A modern kori gombfoci időszámításán belül immár tizenegyedik alkalommal rendezték meg Szegeden a Fesztivál Kupa nemzetközi egyéni asztali-labdarúgó versenyt.

KÜLSŐ TUDÓSÍTÁS – Deme Gyula (Szeged) A házigazda, a kétszeres magyar csapatbajnok ALC KSE Szeged együttese a hétvége mindkét napján 10 órától várta a sportág szerelmeseit a Vedres István Kollégium épületében felállított versenypályákon.

Tizenkét klub negyvenhárom játékosa nevezett előzetesen a küzdelmekre, a tét sem volt kisebb: kvalifikációs állomás lévén továbbjutást érő pontokat lehetett szerezni a 2012-es brazíliai világbajnokságra. A torna hagyományait a közelmúltban elhunyt Hédl Ferenc teremtette meg, a szegediek tehát szorgalmasan készültek, hogy az egykori játékostárs emlékének adózva jól szerepeljenek.

A szinte teljes hazai élmezőny mellett erdélyi és vajdasági vendégek gondoskodtak a magas színvonalról. Több egykori és jelenlegi magyar válogatott játékos előzetesen a végső győzelemre is esélyesként indult, a városi szimpatizánsok azonban mégis Kiss Istvántól, a szegediek egyéni Európa bajnok játékosától remélték a legtöbbet.

Szombaton négy csoportban zajlottak a küzdelmek, ahol teljes körmérkőzések során dőlt el a helyezések sorsa. Valamennyi csoportból az első négy helyezett jutott tovább a főtáblára, ahonnan egy találkozó után egyenes kiesést követően alakult ki a legjobb nyolc mezőnye. Rájuk másnap újbóli csoportjukban nehéz körmérkőzés várt a dobogós helyezésekért folytatott harcban. A papírforma a nyolc első osztályú minősítéssel büszkélkedő játékos előretörését ígérte, de az természetesen ezúttal is felborult. Lukács Viktor és Tyukodi György általános meglepetésre elbúcsúzott a játéknap végén, a másodosztályú Komáromi Zsolt és Nagy Béla viszont beverekedte magát az elitbe.

Vasárnap a főtáblára került mezőny végjátéka mellett megkezdődött a többi osztályba sorolt játékos versengése is. Az utánpótlás korúak között Sinkovics Tamás (Be-cse ALK) végzett az élen, a minősítés nélküliek között Becz András (Mundial ’93 FC SE) diadalmaskodott, a harmadosztályban pedig Réger József (Palotai Csokonai ALE) győzött. A másodosztályúaknál Varga Zsolt szépen menetelt, de a főtábláról érkező későbbi első Nagy Béla ( Hírös ALSE Kecskemét ) az ő számára is megálljt parancsolt.

Az első osztályt és ezzel az idei Fesztivál Kupát Szatmári Tamás (Testvériség SE) nyerte, egyetlen vereségét az ezüstérmes Kiss István (ALC KSE Szeged) ellen szenvedte el. A bronzérem gazdája Fülöp Elemér (DÖKE-Komló) lett, a legjobb külföldi egyesületből érkező versenyző különdíját Rákos Norbert ( Be-cse ALK ) kapta.