- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

Profinak állt

Március elsején négy fiatal labdarúgóval kötött profi szerződést a Videoton csapata. Koronczi Bence, Németh Erik, Zsótér Donát és Tóth László is a Puskás Akadémia korosztályos együtteseinek kiválósága. Utóbbi még csak 17 éves, de már az U18-as csapatban játszik a tavasszal. Lacival beszélgettünk arról, miben változott meg az élete a három évre szóló szerződés aláírása után.

Nagy-Pál Tamás – Aláírtad életed első profi szerződését, milyen érzés?

– Nagyon meglepett, amikor szóltak, nagyon jó érzés volt. Aztán aláírtuk a szerződést, és Gellei Imre külön kiemelte, hogy ez egy nagyon nagy dolog. Valóban, nagy megtiszteltetés, büszke vagyok rá, és szeretnék felelőséggel hozzáállni.

– Gondolom ez egy pozitív visszajelzés arról, hogy megérte azt a rengeteg évet rááldozni a futballra.

– Igen. Négy éves korom óta dolgozom ezért. Az akadémián csak azok kapnak szerződést, akikről úgy gondolják, hogy a teljesítményük alapján megérdemelték.

– Megünnepelted a szülőkkel, a barátokkal ezt a nagy lépést?

– Barátnőmnek másnap volt a szülinapja, úgyhogy átmentünk hozzá a családdal, a barátokkal, és a kettőt együtt megünnepeltük.

– Mit gondolsz, mivel érdemelted ki a szerződést?

– Amikor idekerültem, akkor egy teljesen új csapat alakult, új edzővel. Akkor csak úgy elvoltam, aztán a tavasszal már jól is ment a játék, 2010 nyarán pedig a korosztályos válogatottban is bemutatkozhattam. Nyilván ez is sokat segített.

– Miben változik most meg az életed?

– Ugyebár ez most fizetéssel jár. Ettől függetlenül ugyanúgy akarok hozzáállni. Sőt! Szeretnék még profibban viselkedni, nem eljárni hétvégénként bulizni, hogy rendesen kipihenjem magam. Nem szabad ezt elviccelnem, még jobban oda kell figyelnem. Egyébként az életemet különösebben ez nem befolyásolja, most kaptam három évet, aztán meglátjuk, mi lesz utána.

– Hogyan szerepeltél eddig a szezonban?

– A nyáron voltam a válogatottal egy tornán. Azt megnyertük, és megszeretem a gólkirályi címet. Aztán jöttek a bajnoki meccsek, rúgtam egy mesterhármast, úgy nézett ki, minden rendben. Utána viszont kezdtünk visszaesni. Én is, és a csapat is, végül a negyedik helyen zártuk az őszt.

– Ennek ellenére a cél a bajnoki cím?

– Mindenképpen. Én viszont már az U18-as csapatban folytatom. Ott az első helyen állunk, és természetesen szeretnénk ezt megtartani.

– Milyen merészebb álmaid vannak a pályafutásoddal kapcsolatban?

– Szeretnék pár év múlva külföldön focizni. Az álmom pedig az, hogy egyszer a Real Madrid játékosa legyek!