UtánpótlásSport
2024. április 18.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Egyéb sportágak

2012-05-21 14:51

Kispadon az ifjúság

Fiatal rögbiseknek indul edzői oktatás szeptemberben, Esztergomban. A középfokú végzettséget adó képzést a szakszövetség azoknak az ifjú tehetségeknek ajánlja, akik tanulmányaik mellett szeretnének tréneri gyakorlatot szerezni.

Sajó Annamária Az U18-as válogatott Európa-bajnoki szereplése, pontosabban, nem szereplése után a szövetség teljes utánpótlás-vezetői átalakításba kezdett. Már áprilisban, a kontinensviadalt követően pályázatot írt ki az új szövetségi kapitány személyére. Azzal a céllal, hogy az ősszel kezdőző olimpiai ciklusban stabil vezére legyen a fiatal keretnek. A szakvezető megbízatása így 2016 december 31-ig tart majd, a szövetség azonban nem vár addig ünnepi csodára: a fiatalok között is az edzői gárdát erősítené.
Az OKJ-s képzésre azok a rögbisek jelentkezhetnek, akik nem kizárólag a sportágra koncentrálnak, hanem tanulmányaik mellett űzik azt. Kérdés, mennyire lehet így biztosítva a szakág jövője, annál inkább, hogy az U18-as válogatott három meccséről három vereséggel sétált le az Európa-bajnokság pályájáról. A technikai igazgató, Harmat Ákos a sérüléseket okolta a szereplésért, az igazi problémát azonban nem ez, hanem az összetartások alacsony száma adta. - Az idei felkészülés és a kontinensviadal megmutatta, hogy heti egy összetartás kevés: az igazi munkát a klubokban kell elvégezni - mondta Harmat Ákos az Eb után. Erre kínálhat megoldást a tréneri képzés, amely így azt az eredményt hozhatja, hogy a kispadon mindenképpen erősödik a magyar rögbi ifjú generációja.