UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Egyéb sportágak

2012-05-23 14:41

Sógorok a diákolimpián

Május 19-e a diákolimpia döntők napja volt az utánpótlássportban: a búvárúszók világcsúccsal színesített versenyét a rögbisek osztrák vendégcsapattal megerősített mezőnnyel próbálták felülmúlni. Székesfehérvári viadalukon negyven csapat négyszáz sportolója pályázott a bajnoki címre.

Sajó Annamária Népes mezőny indult csatába a Köfém Rögbipályán szombaton: a házigazdát nyolc, Esztergomot és Budapestet hat-hat együttes képviselte, de érkeztek csapatok Gyöngyösről, Kengyelről, Tátról, Tárnokról és Pázmándról is. Sőt: a bécsi Schönnbbrunner Rugby Schule és a fővárosi Lycée Francais is úgy gondolta, érdemes megméretnie magát a magyar diákolimpia döntőjében. Az U8-as manók és az U12-es minik a sportág érintés nélküli változatában, a TAG-rögbiben versengtek, a serdülő korosztályt pedig a lányok képviselték.
A manók és az U10-es törpök versenyében nem érvényesült a hazai pálya előnye: a francia iskola csapata mindkét kategóriában maga mögé utasította ellenfeleit. Az U8-asoknál a csoport másik indulója, a fehérvári Tóvárosi Általános Iskola szenvedett vereséget; a törpöknél pedig a Pázmány Péter Katolikus Egyetem esztergomi gyakorló iskolája szorult a dobogó második fokára. Ám a minik versenyében revansot vett az érdi Bólyai János Általános Iskola, és csak ezüstöt engedett a Lycée Francais-nek. A korosztály TAG-versenyében Kengyelbe szorították az agárdi Chernel István Általános Iskola és Gimnáziumot, hiszen a dobogó felsőbb fokát a város Általános Művelődési Központjának fiú-, alsó fokát pedig lánycsapata foglalta el. Az U14-esek csatája esztergomi számmá vált: az első két helyet a Szent Erzsébet Általános Iskola és a Pázmány gyakorlója szerezte meg. Az U16-os kadétoknál a gyakorlósok tartották ezüstös formájukat: az agárdi Chernel István Általános Iskola jobbnak bizonyult náluk. A serdülő lányok mezőnye nemzetközi fordulatot hozott, a „sógorok” azonban nem tudták megszorítani a Chernelt, amely elhozta az elsőséget a bécsi Schönnbrunner Rugby Shule előtt. A junioroknál csak haza csapatok vonultak pályára, közülük is a kápolnásnyéki Vörösmarty Mihály Általános Iskola és Gimnázium bizonyult a legjobbnak, százhalombatta buldogjait megelőzve.