UtánpótlásSport
2024. április 23.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Egyéb sportágak

2012-06-29 10:39

Győztes farkasok

Habár a szezon véget ért, a Budapest Wolves és a Miskolc Steelers juniorjai nem akarnak kiesni a ritmusból, így a nyár elején közös edzéssel tartják magukat – és persze egymást – formában.

A. Á. Az ősszel rendezik a junior amerikaifutball-csapatok magyar bajnokságát, így a tavasz és a nyár általában a felkészülésé, a gyakorlásé és a rendeződésé. Utóbbira pár éve még a Wolvesnak volt szüksége, hiszen 2010-ben a Hurricanes kiválásával gyakorlatilag egész juniorcsapatát elvesztette, de azóta már sikerült egy újabb, rendkívül eredményes „falkát” összehozni Kovács István és Miakich Gábor edzőknek. Hasonlóan nehéz utat jár be most az év elején újjáalakult Steelers, amely szintén a fiatalokban látja a jövőt, így különösen nagy hangsúlyt fektet junior csapatára. Ez a két gárda cserélt június 21-én tapasztalatot egy közös edzés keretében, a Wolves otthonában.
A Miskolc nem egyedül érkezett a budapesti gyakorlásra, hanem magával hozta szerencsi „kirendeltségét” is, így tulajdonképpen három csapat edzett együtt a Láng sporttelepen. A szerencsiek szintén ezen a tavaszon olvadtak be a Miskolcba, és habár Zemplénben edzenek, az ilyen alkalmakra mindig "egyesítik erejüket". A fiatalok a bemelegítés után egy négyszer tizenkét perces közös scrimmage-elésen vettek részt, amelyet nevezhetünk játékvezetés nélküli edzőmeccsnek is. Szerencsére egyáltalán nem is volt szükség a bírókra, ugyanis a mérkőzés végig barátságos és rendkívül sportszerű mederben csordogált, valódi kedvcsináló volt a tapasztalatlanabb fiataloknak is.
A meccs 58-7-es Wolves sikerrel zárult, az eredménnyel pedig mindkét csapat nagyon elégedett volt. A Wolves fiataljainak boldogsága érthető, de a kis farkasok nem is igazán a tét nélküli győzelemnek örültek, hanem sokkal inkább annak, hogy sikerült újra megtalálniuk a játékukat az osztrák válogatottól elszenvedett 89-0-ás kiütés után. A Miskolc a tisztes helytállás reményében érkezett Pestre, és tekintve, hogy ezzel a kerettel mindössze másodszor léptek pályára, azzal, hogy pontokat raktak a képzeletbeli eredményjelzőre, teljesítették is céljukat. A Steelers számára ezzel a vereséggel, valamint a Pirates korábbi legyőzésével gyakorlatilag véget is ért ez az eseménydús szezon. A miskolciak viszont nem lazsálják végig a nyarat, tapasztalatlanságukat ellensúlyozva már augusztus elején összegyűlnek, hogy felkészülten fogjanak neki a jóval sűrűbb ősznek. A Wolves ezzel szemben még csúsztatja a nyári pihenést: a kis farkasok június 30-án fogadják a Szekszárd Badbones csapatát, hogy aztán megpihenhessenek és szeptembertől újult erővel a junior bajnoki szezonra koncentrálhassanak.