UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Egyéb sportágak

2013-01-18 22:17

Sorsfordító büntető

A Szlovákiában zajló férfi junior B divíziós Európa-bajnokság nyitónapján Dániát legyőzte, Szlovákiától kikapott a magyar válogatott. A házigazdák ellen semmi nem akart összejönni, így a soron következő ki-ki mérkőzéseken talán bízhatunk abban, hogy a tudás mellé szerencse is párosul.

eFBé Több csapat, sportági vezető és bíró kalandosan érkezett meg Pozsonyba: csütörtökön az Európa szerte tomboló hóviharok miatt a bécsi repülőteret lezárták, így az oda érkező gyeplabdázók néhány órán át hazájuk repülőterén várakoztak. Szerencsére, péntekre mindenki megérkezett, így a Törökország–Szlovákia mérkőzéssel, nagyjából száz néző előtt, megkezdődhetett az első mérkőzés. A vége a házigazdák szempontjából nem sikerült jól, 2-2-s döntetlennél lehozták a kapusukat, a törökök pedig az üresen maradt ketrecbe lőtték a győztes gólt. A második mérkőzésen érkezett a pályára a magyar junior-válogatott, amely ennél jobban csak akkor kezdhette volna a tornát, ha még biztosabban értékesíti a helyzeteit. A meccset 4-1-re így is megnyerte Tápai Tibor együttese, aki félig boldogan, félig bosszúsan számolt be a helyszínről az első napról. – Az első szó a gratulációé: az egyik favoritot győzték le… – Előzetesen valóban így gondoltuk, hogy a portugál mellett a dán csapat lehet esélyes a feljutásra. A mai játékukat látva viszont elmondható, hogy nem így lesz. Ebben a korosztályban jellemző a hullámvölgy, az, hogy egy-egy évjárat úgymond „lyukasabb”. Ilyen most a dán. Mi 4-1-re legyőztük őket, de hat-hét gólt is lőhettünk volna, ha jobban figyelünk a befejezésekre. – Szlovákia ellen a várakozásoknak megfelelően szoros volt a mérkőzés? – Szinte végig kiegyenlített, több fordulóponttal tarkított összecsapás volt. Jobban kezdtek a szlovákok, mi egyenlítettünk, és 1-1-nél átvehettük volna a vezetést. Gólt lőttünk, a játékvezető visszafújta büntetőre, az pedig kimaradt. A fiúk lendületét megtörte az eset, nehezen tértünk magunkhoz, az utolsó hat-nyolc percre sikerült igazán rendezni a sorokat. Ekkor 5-4-re felzárkóztunk, kapufát lőttünk, kihagytunk egy tiszta ziccert… Valahogy ma nem akarták odafenn, hogy megszerezzük az egyik pontot. – Elégedett lett volna azzal? – Mindenképpen. Lehoztuk a kapust a végén, a szlovákok pedig időn túli büntetőkornert követően lőtték be a hatodik góljukat. Sajnáltam a fiúkat, nagyon el voltak keseredve. Elmondtam nekik, hogy az a lényeg, hogy egyenrangú ellenfelei voltunk a szlovákoknak, és nem álltunk messze attól, hogy mi nyerjünk. – Holnap Portugália, majd Wales következik. Utóbbi a hangsúlyosabb mérkőzés? – A realitás azt mondatja: természetesen, de a portugálok ellen is olyan taktikával megyünk ki a pályára, hogy a lehető legszorosabb eredményt érjük el. Lassítani szeretnénk a játékukat, amely a ma látottak alapján bőven A csoport szintű. Wales erős, a törökökkel döntetlent játszott, ha nyerünk ellenük, pozitív részesei leszünk a körbeverésnek. Véleményem szerint ez fog dönteni arról, hogy a biztosan első portugálok mögött mi lesz a sorrend a 2-5. helyen.

Junior férfi Európa-bajnokság, II. divízió, Pozsony, az első nap eredményei: Szlovákia–Törökország 6-6, Magyarország–Dánia 4-1 (gólok: Langer Bálint 2, Tápai Márk 2), Szlovénia–Portugália 3-9, Wales–Törökország 6-6, Magyarország–Szlovákia 4-6, Szlovénia–Dánia 4-4, Wales–Portugália 1-9.