UtánpótlásSport
2024. április 24.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Egyéb sportágak

2013-03-31 20:48

Legyőzték, akit legyőzhettek

Közvetlenül a legjobbak mögött, a hatodik helyen fejezte be a Világ Kupát az U19-es válogatott. Jól felépített mérkőzésekkel mutatta meg a fiatal csapat, hogy nem hiába voltak a szokásosnál magasabb elvárások a mieinkkel szemben. Hollandiát, Belgiumot és Tajvant persze ettől ma még lehetetlen befogni.

eFBé Négy győzelemmel és három vereséggel a hatodik helyen végzett az U19-es Világ Kupán a hollandiai Leeuwardenben a magyar válogatott. Mindhárom napon az esélyeknek megfelelően hozta a csapat a mérkőzéseket. Az első napon megszerezte csoportjában a második helyet, aztán Lengyelország legyőzésével kiharcolta annak a lehetőségét, hogy az orosz csapat ellen küzdhessen először az 5-8. helyért rendezett helyosztókon. Szombat este még holland bajnokit is néztek a fiatalok Gröningenben, a NIC–PKC meccsen leshettek el trükköket. Vasárnap az oroszok felett aratott diadal azt jelentette, hogy az utolsó találkozón Németország ellen az 5. hely volt a tét Hack Barnabás tanítványai számára. Ez a büntetők meccse volt, a gólok fele büntetődobásból esett (ebben 6-2-re nyertek a németek). Sok labda szállt mindkét oldalon a kosárra, de az első bő tíz perc kevés pontot hozott, mindössze két német találatot. A germánok innen elhúztak (8-1), és a megszerzett előnyt megtartották a végéig (13-3).

A magyar csapat: Tran Jenna, Horn-Barta Csengele, Berki Rozália, Vajda Boróka, Vakulya Barbara, Dombai Kamilla, Berényi Hanna, Görgényi Tünde, Jakab Gergő, Bellusz Attila, Berényi Balázs, Bellusz Viktor, Berényi Tamás, Majer Zsolt, Veres Tamás, Babicz Gergő. Szövetségi kapitány: Hack Barnabás, edző: Végh Boldizsár, csapatmenedzser: Kerek Csaba.

A bronzmeccs, majd a döntő a várt izgalmakat hozta. A harmadik helyért a tavalyi finalista, Tajvan vívott meg Angliával. A háromoroszlánosok meglepték ellenfelüket, az ázsiaiak hadilábon álltak a lepattanók gyűjtésével is, a félidőben Anglia megérdemelten vezetett 6-3-ra. A szünet után visszajött a meccsbe Tajvan, két remek periódust produkálva 10-7-re fordított. A végét megnyomták az angolok, 10-10-re egyenlítettek, de Tajvané volt a végső szó és így a harmadik hely is. A döntőben az örök rivális Hollandia és Belgium kiélezett harcot vívott egymással. Mindkét csapat tudott fordítani, ám a második játékrész derekán a holland nyomás hatott: 10-9-es belga vezetésről 13-10-el vette át az irányítást a narancsmezes alakulat. A kupa a hazaiak birtokában maradt, miután 16-14-re nyertek, így önfeledten ünnepelhettek a záróbanketten. A torna összes mérkőzésének eredménye és a magyar gólszerzők ITT.