- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

Hat gólos győzelem kezdésként

Az UEFA által rendezett torna első játéknapján a mieink Bulgáriát verték 6-0-ra Telkiben.

Sz.P./Mlsz.hu Múlt héten keddtől péntekig a férfi U16-os válogatott vett részt hazai rendezésű viadalon Telkiben. Vasárnap a női U17-es válogatott kezdte meg szereplését a négyes tornán. Lévay Andrea együttese a bolgárok ellen lépett pályára, és a Prekovics Emese – Andriska Renáta (Nagypál Fatima, 57.), Mészáros Dalma (Rozmis Gabriella, 66.), Horti Boglárka, Török Kitti (Csányi Diána, 41.) – Horváth Boglárka (Krascsenics Csilla, 19.), Nyúzó Boglárka (Vancsik Viktória, 57.) – Grúber Brigitta (Magyarics Zoé, 41.), Krancsár Evelin (Szakonyi Emese, 41.), Szabó Viktória – Kaján Zsanett (Krascsenics Petra, 66.), összeállításban játszotta le a találkozót.

A mérkőzésen végig a magyar válogatott dominált, a kilenc-tíz emberrel védekező bolgárok jóformán a saját térfelükről sem tudtak kijönni. Az első félidőben mégis csupán egy gólt szerzett a magyar csapat. A gólt Kaján Zsanett lőtte a 14. percben. A bolgár kapus jól védett, több bravúrt is bemutatva “tartotta meccsben” a csapatát. A második félidőben, a magyar cserejátékosoknak köszönhetően az eredményben is megmutatkozott a mieink fölénye: a 63. percben Krascsenics Petra, a 68. percben Szabó Viktória, a 74. percben Vancsik Viktória, a 78. percben Magyarics Zoé, a 82. percben pedig Csányi Diána volt eredményes, így alakult ki a 6-0-ás végeredmény.

– Végig az történt a pályán, amit mi szerettünk volna, az első félidőben azonban jól tartották magukat a bolgárok, nehéz volt feltörni a védelmüket – mondta a mérkőzés után Lévay Andrea. – Az alapemberek közül többen fáradtan és kisebb betegség után érkeztek meg Telkibe, ezért őket csak az utolsó húsz-harminc percben küldtem pályára. Becserélésük után hatékonyabb lett a támadójátékunk, és a hajrában sikerült megszórni a fáradó bolgárokat. Örülök a győzelemnek, de szem előtt kell tartani, hogy a hátralévő két meccsünk sokkal nehezebb lesz.

A torna másik vasárnapi meccsén a svájciak 6-0-ra verték a szlovéneket.