UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Egyéb sportágak

2013-07-09 17:38

A hullámok hátán repülnek

Nagy sikert arattak a szegedi wakeboardosok Világ Kupa-sorozat bécsi állomásán. Szóláth Szebasztián harmadik helye már biztos Eb-részvételt jelent, ráadásul a világranglistán is előrelépett, Hegedűs Ákos pedig a junior korcsoportban bizonyult a legjobbnak.

Delmagyar.hu/redbull.hu A wakeboardosok számára is a világ- és Európa- bajnokságok jelentik a fő versenyeket, de idén a Világ Kupában is nőtt a tét. Bevezették a szabályt, miszerint egy adott pontszámot össze kell gyűjteni ahhoz, hogy valaki kvalifikálja magát a legrangosabb eseményekre. A sorozat bécsi állomásán a szegediek két sportolója is elindult. – A felnőttek nyílt kategóriájában harmadik helyen végeztem, előtte egy héttel pedig első lettem a pozsonyi Európa Kupán, így már bebiztosítottam részvételemet az augusztusvégi kontinensviadalon – mondta a 20 éves Szóláth Szebasztián, aki számára csak hab a tortán, hogy így a világranglista ötödik helyére jött fel. Az Európa-bajnokságon is elégedett lenne ezzel a pozícióval, de nagy álma az éremszerzéssel válna valóra Svédországban. A 17 esztendős Hegedűs Ákos idén váltott, már a juniorok között indul, és itt is képes hozni olyan eredményeket, mint tavaly még a „boys” kategóriában. Az ausztriai megmérettetésen aranyérmet szerzett, és bár nem dőlt még el az Eb-részvétele, a három korosztályos világbajnoki címmel rendelkező tehetségnek nem kell izgulnia, hiszen vannak még Világ Kupa-versenyek, ahol bizonyíthat. A szegedi fiatalok mostantól az augusztus 9–11. közötti országos bajnokságra készülnek, amelyet számukra hazai pályán rendeznek. Egymás ellen fognak versenyezni, ugyanis Hegedűs Ákos úgy döntött: kipróbálja magát a felnőttek között, így Szóláth Szebasztián először lesz a riválisa.

Szóláth Szebasztián 1993.02.14-én született Budapesten. 8 éves korában próbálta ki először a sportágat Siófokon. 2006-ban vette meg az első deszkáját és edzője Jelisztratov Szergej segítségével komoly edzésbe fogott. Ennek meg is lett az eredménye, a szezon végén “boys” kategóriában megszerezte az első magyar bajnoki címét. A hazai vizeken elért sikereket követően kipróbálta magát a világbajnokságon és ott is első helyezést ért el a juniorok között. 2010-ben sikerült megvédenie világbajnoki címét.

(A kiemelt képet Karnok Csaba készítette)