- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

Tapasztalatszerzés

Az “U21″-egyesület koed kategóriában induló csapatának ifjú amazonjával, Székely Dalmával készített interjút a szövetség honlapja a juniorokból álló alakulat hangulatáról, és arról, hogy mire számíthatunk a fiataloktól a felnőttek mezőnyében.

UP-info – Az U21 csapata teljesen új formáció, és részben olyan játékosokból áll, akik még egyáltalán nem játszottak egymással, sőt a csapat nagy részének közös edzésekre sincs alkalma. Mennyire sikerült összeszokni az első fordulóban?

– Igazság szerint volt alkalmunk megismerni egymást – ha nem is az egész csapatot – mivel a tavaly nyári edzőtáborban egész sokan megfordultunk. Illetve az első forduló meccsei alatt sikerült jól összehangolódni a pályán és a pályán kívül is.

– Milyen volt a csapat hangulata?

– Nagyszerű élmény volt a csapat tagjának lenni, velük játszani és beszélgetni, mivel mind hihetetlen jófej emberek, ebből adódóan a hangulat is nagyon oldott volt.

– Társaid nagy része még juniorkorú, mégis van tapasztalatotok a felnőttek mezőnyében, hiszen a Purple Jam tagjaként már két éve a női ob-n játszotok a nagyok ellen. Milyen különbséget érzel a koed és a női bajnokság között?

– A koed mezőnyben jóval több a hosszú dobás, illetve a fiúk részvétele miatt gyorsabb, dinamikusabb a játék.

– Az elődöntőben az a LOL C lesz az ellenfeletek, amely megnyerte a verseny első felvonását. Mik az esélyeitek?

– Az egyetlen dolog, amire számítok, hogy biztosan nagyon jó lesz újra ebben a csapatban játszani, és hogy szuperül fogom érezni magam, ahogy véleményem szerint mindannyian. Szerintem a meccseken mindenki a maximumot hozza ki magából, és ez a fontos! Az eredmény pedig bármi lehet.

– Mennyire érzed hasznosnak, hogy a fiatal ultimate játékosok együtt, egy csapatot alkotva mérkőzhetnek a nagyobbak ellen?

– Nagyon, mivel ezeken a mérkőzéseken van igazán lehetőségünk fejlődni, és kicsit jobban összeismerkedni a korosztályunk játékosaival.