- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

Beütötte Djokovicsot

Van magyar résztvevője a férfiak tenisz-világbajnokságának, ugyanis Fucsovics Márton egyike azon kiválasztott játékosoknak, akik a világsztárok  segítségére lehetnek felkészülésük során – számolt be a molcsapat.hu.

UP-info Londonban az O2 Arénában rendezik meg idén is az év végi ATP-világbajnokságot, melyen Rafael Nadal, Novak Djokovics, David Ferrer, Juan Martin del Potro, Tomás Berdych, Roger Federer, Stanislas Wawrinka és Richard Gasquet vesz részt, valamint a tartalékok, Jo-Wilfried Tsonga és Milos Raonic. A sztárokat két négyes csoportba osztották, az egyikben Nadal, Ferrer, Berdych és Wawrinka található, míg a B jelzésűbe Djokovics, del Potro, Federer és Gasquet kapott besorolást. A csoportkör második fordulója után az egyik négyesben csak Nadal, míg a másikban Djokovics és Del Potro veretlen, igaz, utóbbiban még csak egy kört rendeztek.

Magyar szempontból azonban nem ez a legérdekesebb információ, hanem az, hogy A 21 éves Fucsovics Márton személyében magyar teniszező is segíti a sztárokat. A MOL Tehetségtámogató Programban részt vevő fiatal sportoló ütőpartnerként kapott meghívást a rangos tornára.

Fucsovics számára természetesen hatalmas élmény, hogy a világ jelenlegi nyolc legjobb férfi játékosa között mozoghat (Andy Murray sérülés miatt hiányzik), ám nemcsak a kaland miatt érdekes a londoni kiruccanás, hanem szakmailag is fontos mérföldkő ez az életében. A világranglistán jelenleg a 236. helyen álló magyar tehetség legutóbb Djokovicsot “ütötte” be, de a hivatalos Facebook oldalán közzétett képek tanúsága szerint a többi sztárhoz is közel tudott kerülni. Készült kép, ahogy a franciák első számú játékosával, Tsongával ücsörög edzés után, és beszélgetnek, de Berdych, Wawrinka és Ferrer is nagy kedvvel állt oda Marcival az oldalán a kamerák elé, sőt még Roger Federerrel is készült fotó egy tréninget követően.

“A világ legjobb nyolc játékosával edzhetek, ilyenkor beszélgetni is tudok velük, és főleg a játék mentális részéről kérdezem őket” – írta Marci a londoni kalandról.

Fucsovics Márton tehát jelenleg az álmait éli, hiszen azok között a játékosok között mozoghat nap mint nap, akik közé be szeretné verekedni magát egyszer, vagy legalábbis hasonló sikereket elérni, mint ők. Az ilyen lehetőségek felbecsülhetetlen fontossággal bírnak, hiszen testközelből látni Nadalt, Djokovicsot, vagy Federert, sőt, megkapni a lehetőséget arra, hogy együtt készüljön az ember ezekkel a nagyságokkal, annak szakmailag elképzelhetetlen hordereje van.