- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

Meglepetésbronz Angliából

Orosz Viktort csak egy amerikai profi tudta megállítani a juniorok között a Világ Kupán, így élete első nagy versenyén, óriási meglepetésre dobogóra állhatott. Bár az eredmény váratlan, nem a véletlen műve: a 15 éves tehetség hetente hatszor lő, heti háromszor pedig a Debrecen vízilabdaedzésein vesz részt.

UP-info Az angliai Telfordban rendezték az idei teremíjász Világ Kupa európai fordulóját, melyen két utánpótláskorú versenyző képviselte hazánkat. Orosz Viktor, a Debreceni Letizia SC és Szabadszállási Tóbi Nikoletta, az Eleven Íjász SE versenyzőjeként volt jelen a megmérettetésen, melyen 41 ország csaknem 900 íjásza állt a lővonalban.

Szabadszállási a versenyt az előkelő 9. helyen zárta, de meglepetésre Orosz még ezt is felülmúlta: élete első igazán nagy versenyén, rendkívül erős mezőnyben bronzérmet szerzett a junior csigásíjászok között.

A kvalifikációs fordulóban a 4. helyen végzett a Mol Új Európa Alapítvány mindössze 15 éves támogatottja, maga mögé utasítva brit, svéd, dán, amerikai, ír és norvég ellenfeleket. A kieséses küzdelmek során hibátlanul menetelt előre, esélyt sem hagyva vetélytársainak. Csupán a későbbi győztes amerikai fiú – aki egyébként profi, azaz főállású íjászversenyző – bizonyult jobbnak nála az elődöntőben, szoros csatában 145-143-ra. A bronzdöntőben ismét villant a magyar: svéd ellenfelét biztos kézzel, izgalmas csatában sikerült felülmúlnia.

Nagyon kemény edzésmunka áll mögötte. Édesapjával, aki egyben az edzője is, hetente hatszor három órát edzenek, napi kétszáz lövést leadva, kiértékelve. Emellett fizikai felkészülésként heti háromszor vízilabdaedzéseken vesz részt a Debreceni Vízilabda Sportegyesületben.