UtánpótlásSport
2024. március 19.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

MOL-tehetségek

2014-10-07 10:09

„Mintha belefulladnék”

Két hét pihenőt követően nemrég újra edzésbe állt Sibalin Flóra, a Debreceni Sportcentrum-Sportiskola úszója. Szokja a medence vizét, igaz, a felkészülés már a jövő évi junior nyíltvízi-világbajnokság jegyében zajlik.

reb Olyan monoton sportágban, mint az úszás, néha különösen szükség van a teljes kikapcsolásra, elszakadásra a mindennapi „munkahelytől”. Ezért aztán a 17 éves Sibalin Flóra élvezte az elmúlt két hetet, a pihenőt, amit a családjával tölthetett. Persze csak azután, hogy a szeptember első hétvégéjén Balatonfüreden nyert junior nyíltvízi világbajnoki bronzérmet követő eufóriában ő is meg-meg jelent különböző ünnepségeken.
sibalin_flora_naplo_molnar_peter
sibalin_flora_naplo_molnar_peter
A Debreceni Sportcentrum-Sportiskola versenyzője kerüli a reflektorfényt, nem szívesen szerepel, ám a maga mögött hagyott hetekről  készségesen válaszolt honlapunk kérdéseire. – A világbajnokság előtt titokban reménykedtem az éremben. De hogy hazai közönség előtt végül sikerült a dobogó harmadik fokára állnom, felülmúlta a várakozásaimat – mondja a MOL Új Európa Alapítvány támogatottja. – Emiatt aztán sokszor gondolkodtam el azon, hogy lám, mégis van értelme folytatni. Nem arról van szó, hogy abba akartam hagyni az úszást, egyszerűen erőt ad a munkához. Ami éppen a héten kezdődött el ismét. És ilyenkor nem könnyű felvenni a ritmust. Elsőre olyan érzése volt, mintha bele akarna fulladni a vízbe, de a hét végére már otthonosabban mozgott. Ugyanez igaz Debrecenre is: egy éve, amikor Szegedről a cívisvárosba igazolt, sokkal nehezebben hagyta el az otthonát. Idén viszont már könnyebb szívvel érkezett vissza. Az úszótárs Szilágyi Nikolett-tel közös albérletben lakik. Az úszás mellett nem sok ideje marad bár magántanuló, amennyiszer csak lehet, bejár az iskolába. Ugyanakkor a szerda délutánok és a hétvégék szabadabbak, ilyenkor jellemzően a mozizás kikapcsolódás. Ellentétben például a világbajnok Kiss Nikolett-tel, aki honlapunknak arról beszélt, hogy a medencés és nyíltvízi úszás párhuzamosan is űzhető, Sibalin már egy éve határozott, melyik szakág mellett teszi le a garast.
kiss_sibalin_kovacsaniko_mti
kiss_sibalin_kovacsaniko_mti
– Tavaly a szezon kezdetén Rita megkérdezte, mire szeretnék eljutni: az ifjúsági olimpiára vagy a nyíltvízi vébére, és az utóbbi mellett döntöttem. Igaz, hogy év közben ugyanúgy medencében készülünk, de sokkal izgalmasabb, hogy nem a két fal között versenyzem. Nem mondom, hogy a nyílt vízzel járó verekedést szeretem, nyilván, ez egész más, mint amit korábban megszoktam. Kerülöm is, de ha nem bújhatok ki alóla, kiállok magamért. Egyelőre viszont faltól falig rója a kilométereket: a nagy cél, a jövő évi junior nyíltvízi vb-szereplés jegyében.