UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2015-05-29 14:57

Sagosen, a norvég minta

A 19 éves norvég irányítót, Sander Sagosent választotta a világ legjobb fiatal kézilabdázójának a mértékadó handball-planet.com. A játékos a Bajnokok Ligája-szereplő Aalborgban és a válogatottban is meghatározó szerepet tölt be.

UP-info Honlapunk februárban már cikket szentelt a norvég ígéretnek, Sander Sagosennek, aki akkor az Aalborg színeiben öt góllal és remek játékkal vétette észre magát a MOL-Pick Szeged elleni Bajnokok Ligája-csoportmeccsen.
sander_sagosen_terje_anthonsen_handball.no
sander_sagosen_terje_anthonsen_handball.no
Az irányító poszton brillírozó fiatal a fejlődés érdekében tavaly nyáron a hazájában jegyzett klubból, a Haslumból igazolt Dániába, s minden bizonnyal a legutóbbi, rangos elismerés is igazolta: jó döntést hozott. Az ismert kézilabdás oldal, a handball-planet.com szavazásán a nemzetközi zsűri és a voksolók összesített sorrendje alapján ő lett az év legjobb fiatal játékosa, egy ponttal előzte meg a német Paul Druxot. A kategóriában az 1993-ban és később született játékosok versenghettek, és a 28 jelöltre több mint 32 ezren szavaztak. Sagosen mellett két fő érv szólt: már az első BL-szezonjában 45 találatot szerzett, ráadásul a norvég felnőttválogatott húzóemberévé vált. Magyar játékos nem került a jelöltek közé.

Az All Star-csapat. Kapus: Nikola Portner, balszélső: Hampus Wanne, balátlövő: Paul Drux, Irányító: Sander Sagosen, Jobbátlövő: Fabian Wiede, jobbszélső: Blaz Janc, beálló: Simon Hald.