- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

Tőr plusz temperamentum

Pásztor Flóra a szezon végeztével már a megérdemelt pihenését tölthetné, de a Törekvés SE kadetkorú tőrözőjére újabb kihívás vár. Ezúttal a felnőttek között, az Európa Játékokon. A Mol Új Európa Alapítvány támogatottja a legjobbját akarja nyújtani Bakuban.

Pusztai Viola Mozgalmas szezonon van túl Pásztor Flóra. Azaz dehogy, hiszen újabb feladat áll előtte: kadetként indul a felnőttek között a bakui Európa Játékokon. A Törekvés SE tizenhat éves tőrözője különösebb célt nem tűzött ki maga elé. Mint mondja, nem tudja, hogy a felnőttek között milyen esélyei lehetnek.

De megpróbálja kihozni magából a legtöbbet.

Így tett a taskenti kadet- és junior-világbajnokságon, illetve a maribori Európa-bajnokságon is:
„Részben vagyok csak elégedett az eredményeimmel. Az volt a célom, hogy a saját korosztályomban, kadetben remekeljek, de az kevésbé jött össze. Viszont a juniorok között nem várt sikert értem el: az Eb-n egyéniben bronzérmes lettem. Annakk nagyon örültem. A világbajnokság nem úgy sikerült, ahogy szerettem volna, de majd jövőre.”

Pásztor Flóra bronzérmet szerzett a junior Eb-n Fotó: Augusto Bizzi/FIS [1]

Pásztor Flóra bronzérmet szerzett a junior Eb-n  •  Fotó: Augusto Bizzi/FIS

Miután két korosztályban is versenyzett, rengeteg viadalon indult, amire nem volt egyszerű felpörögni, és megfelelően koncentrálni. De remek lehetőségnek tartja, hogy kétszer is bizonyíthatott világversenyen.

A páston nem mondható a nyugalom szobrának, a küzdeni tudása azonban példaértékű: nem ismer elveszett találatot:
„Temperamentumos embernek tartom magam, aki harcos és hirtelen haragú. A nagy akarás néha az előnyömre, néha a hátrányomra válik.”

Az Európa Játékok nem az első multisport-esemény, amelyen részt vesz. 2014-ben pástra lépett a nandzsingi ifjúsági olimpián is, amit meghatározó élménynek tart.

A vívással gyerekként ismerkedett meg, a család egyik barátja javasolta, hogy a Törekvés  vívótermébe menjen. Azonnal megfogta a sportág, s miután alacsony volt, a tőrt ajánlották neki. Amellett is maradt.
„Imádok oda járni. Ha rossz napom van, akkor is felvidítanak a társaim és az edzőim, mindig jó hangulatban telnek el a kemény és kimerítő edzések. Most újították fel a terem padlózatát, nagyon szép, és a legfontosabb, hogy szuper érzés edzeni rajta.”

Flóra életében nemcsak ez az újdonság: idén pályázott először tehetségtámogató programra, és nagyon boldog, hogy sikerült bekerülnie a Mol Új Európa Alapítvány támogatottjai közé.

„Felszerelésre mindig szükség van, azt hiszem, arra fogom költeni az összeget.”