- UtánpótlásSport - https://www.utanpotlassport.hu -

Diadalmenet Oostendében

Gardi Dominika sikerét hozta az Oostendében rendezett görkorcsolya Európa Kupa-döntő, hiszen a junior B korosztályban a rövid és a hosszú távon egyaránt megvédte összetett bajnoki címét a kontinensviadallal egyenértékű, több mint hatszáz indulót felvonultató viadalon.

UP-info Noha nemrég rendezték meg az idény egyik fő versenyét, az ausztriai Európa-bajnokságot, okkal tekinthették a magyar körkorcsolyázók legalább olyan fontosnak a belgiumi Oostendében tartott Európa Kupa-döntőt.

A kontinensviadallal egyenértékű, az egész versenyszezonon átívelő sorozat utolsó állomásán húsz ország nagyjából ötven klubjának több mint hatszáz versenyzője állt rajthoz, köztük Kéri Ferenc és Garzó Erika négy tanítványa.

A legnagyobb eséllyel a tavaly a rövid és a hosszú távon is összetett első Gardi Dominika indult, s a döntő minden távján magabiztosan győzött, így fölényesen védte meg a két összetettbeli elsőségét a junior B korosztályban. Kopilovic Eleonóra a rövid távú abszolút értékelésben a negyedik, míg hosszú távon a hatodik helyen zárt.

Iványi Tamás az évek óta kiemelkedően teljesítő lányokkal ellentétben az idén villant meg először, s biztató formát mutatott. A szereplése a hosszú távon a hatodik, a röviden pedig a kilencedik helyre sorolta összetettben. A csapattal tartott a szegedi Tornádó fiatal görkorisa, Sajgó Anna, aki a junior C-sek között hatodik lett összetettben.

A versenyzők rövid pihenőt követően folytatják a felkészülést a novemberi kaoshiungi világbajnokságra. A legnagyobb kérdés, hogy lesz-e miből elutazniuk a megméretésre…